Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

3.140 de institutii publice au fost inregistrate in SEN

15 Aprilie 2009



Numărul instituţiilor publice înscrise în Sistemul Electronic Naţional (SEN) a crescut cu 391% in intervalul 6 februarie-14 aprilie a.c. anunta Agenţia pentru Serviciile Societăţii Informaţionale (ASSI). De la un total de 802 instituţii publice înscrise în sistem la data de 6 februarie 2009 s-a ajuns la un număr de 3.140 de instituţii înregistrate la data de 14 aprilie a.c. Creşterea numărului de instituţii înregistrate în sistem s-a datorat demersurilor ASSI, operatorul SEN, care a trimis scrisori către toate instituţiile prefectului din ţară, prin care s-a solicitat desemnarea unor persoane ce vor deveni colaboratori ai agenţiei în implementarea acţiunilor de e-guvernare. Rolul colaboratorilor din teritoriu este cel de a face demersuri pentru ca toate instituţiile de la nivel local să fie înscrise în SEN, contribuind astfel la îmbunătăţirea accesului cetăţenilor la serviciile publice electronice.
„Pentru acest an ne-am propus ca toate instituţiile publice din România să fie înregistrate în SEN. Demersurile din ultima perioadă, precum şi gradul de implicare al partenerilor noştri de la nivel judeţean ne fac să fim optimişti că în scurt timp vom avea o administraţie eficientă şi transparentă. Prin SEN, cetăţenii vor avea acces la informaţiile privind contactele tuturor instituţiilor publice şi vor găsi toate formularele necesare în relaţionarea cu administraţia publică”, a declarat preşedintele ASSI, Bogdan Mihăilescu.
Din totalul de 3.140 de instituţii publice înscrise în prezent în SEN, judeţul Prahova ocupă primul loc, cu un număr de 130 de instituţii înregistrate, urmat de judeţul Mureş cu 129 de instituţii şi judeţul Dolj cu 128 de instituţii. La polul opus, judeţul cu numărul cel mai mic de instituţii înregistrate este Ilfov cu doar 23. Argeşul are 35 de instituţii inregistrate, iar Arad 36 de instituţii înregistrate în SEN.
Conform datelor extrase din SEN, Prahova este judeţul cu administraţia cea mai transparentă din România, având înregistrate în SEN toate instituţiile specificate în Anexa nr. 1 din Hotărârea nr. 1085/2003.
Potrivit Hotărârii nr. 1085/2003 pentru aplicarea unor prevederi ale Legii nr. 161/2003 privind unele măsuri referitoare la implementarea Sistemului Electronic Naţional, cu modificările şi completările ulterioare, instituţiile publice au obligativitatea de a se înregistra în Sistemul Electronic Naţional şi de a furniza prin intermediul sistemului informatic formularele pe care le utilizează în relaţia cu cetăţenii.




Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite