Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Enterprise Applications >> Comunicatii >> Stiri si comunicate

Protocol de colaborare īntre Teletrans şi MCSI

24 Aprilie 2009



TELETRANS a semnat cu MCSI un parteneriat de colaborare în vederea aplicării Strategiei Guvernamentale a Comunicațiilor Electronice în Bandă Largă.
Protocolul vine pe fondul demersurilor MCSI de accelerare a procesului de trecere a României la societatea informaţională, prin măsuri precum adoptarea de către Guvernul României a Strategiei de Broadband şi lansarea spre consultare publică a Strategiei de trecere de la analogic la digital.
„Obiectivele MCSI promovate prin intermediul Strategiei de broadband sunt o largă informatizare a societăţii româneşti, crearea condiţiilor pentru dezvoltarea unei pieţe competitive, intervenţia publică în zonele defavorizate din punct de vedere al accesului la acest tip de comunicaţii, precum si evidenţierea rolului important al societăţii informaţionale ca şi factor determinant al coeziunii sociale şi geografice. Apreciem deschiderea Teletrans de a-şi aduce aportul la punerea în practică a acestor obiective ambiţioase”, a afirmat Ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Gabriel Sandu.
Obiectivele vizate în cadrul acestui parteneriat sunt punerea în practică, în concordanță cu investițiile sau programele realizate sau în curs de realizare și cu strategia guvernamentală, a programelor de infrastructură de comunicații și a programelor de dezvoltare în domeniul IT&C; asigurarea sustenabilității proiectelor și serviciilor aferente; răspândirea bunelor practici în domeniu.
„Acoperirea naționala a rețelei operate de TELETRANS, caracteristica sa redundanta (cele 9 rețele adiacente) cu un grad de securizare ridicat, precum și expertiza și experiența echipei tehnice sunt doar câteva dintre aspectele datorita carora putem avea o contribuție deosebita la implemetarea strategiei naționale de broadband”, a precizat Horia Hahaianu, director general TELETRANS
Înființată în anul 2002 pentru a servi necesităților de telecomunicații ale companiei Transelectrica, s-a constatat faptul că societatea TELETRANS avea o capacitate funcțională importantă ce rămânea nesolicitată. Acest factor a determinat comercializarea serviciilor către alte companii și instituții. Ca urmare, planurile de dezvoltare vizate de către TELETRANS în acest an au în vedere reorganizarea companiei, implementarea unei noi strategii de piață, adaptarea la mediul de piață concurențial și furnizarea de servicii cu valoare adăugată. Totodată se intenționează finalizarea stadiului actual de dezvoltare a rețelei și creșterea cifrei de afaceri prin transformarea companiei într-un jucător activ și dinamic pe piața de telecomunicații din România.




Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite