Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

BenQ revine pe linia de plutire

28 Aprilie 2009



După o evoluție nemulțumitoare anul trecut (scădere de cca 30%) BenQ se reorganizează la nivel de regiune și urmărește păstrarea aceluiași nivel de venituri în ciuda crizei economice.
La nivel european, activitatea a fost reorganizată pe opt regiuni, pentru Europa Centrală și de Est singura modificare importantă fiind alipirea Greciei.
Pentru România strategia nu se schimbă fundamental la nivel de canal de distribuție însă Benq este în căutarea unor noi parteneri pentru gama de produse orientată preponderent online. Michael Borze, responsabilul Benq pentru regiunea Europa Centrală si de Est și-a arătat intenția de promovare/vânzare a produselor web/multimedia prin intermediul canalelor operatorilor mobili. Complementar se încearcă aducerea în România a unor produse care s-au bucurat de succes pe alte piețe, Benq având un portofoliu foarte extins. Este vorba de proiectoare mobile și de rezoluție ridicată, PC-uri all in one, unitati Blu Ray, netbook-uri etc.
Se asteaptă ca veniturile principale sa fie generate, în continuare de vânzările de LCD-uri, unde compania detine și o cotă de piață relevantă. Pentru 2009 BenQ intenționează să limiteze gama de produse la modelele cu diagonale de 20-22 inci, full-HD pentru a oferi funcționalități de top la cele mai bune prețuri. Strategia va fi însă orientată spre profitabilitate și nu către creșterea cotei de piață.
Pentru 2009 Benq se orientează cu precădere asupra designului produselor, acesta fiind aspectul cel mai apreciat de clienți pe măsură ce funcționalitățile echipamentelor au atins deja un nivel suficient pentru a satisface majoritatea cerințelor. ,, Cursa milisecundelor și a megapixelilor s-a încheiat, acum lupta se duce la nivel de design,, a declarat Michael Borze. Pentru 2009 se estimează o cifră de afaceri de circa 12-16 milioane Euro, marja mare fiind justificată de condițiile atipice induse de situația economică actuală. În mod curent, România ocupă locul trei în regiune dupa Cehia și Polonia.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite