Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Crestere de 14% pentru Sybase

28 Aprilie 2009



Sybase, companie de software si servicii dedicata exclusiv managementului si mobilitatii informatiei, a anuntat rezultatele financiare pentru primul trimestru al anului 2009.

Sumar:
• Veniturile din licente au crescut cu 14% comparativ cu anul trecut(cu 19% comparativ cu anul trecut, in valuta constanta)
• Veniturile din licentele de baze de date au crescut cu 31%
Veniturile operationale GAAP au crescut cu 57%, la 56,9 milioane $, reprezentand un profit operational de 21%
• Veniturile operationale non-GAAP au crescut cu 41%, la 68,9 milioane $, reprezentand un profit operational de 26%
• GAAP EPS au crescut cu 39%, la 0,33$ si non-GAAP EPS cu 25%, la 0,49$
• Cel mai mare venit trimestrial din operatiuni de 97,4 milioane $


Rezultatele primului trimestru al anului 2009
Veniturile totale din primului trimestru al anului 2009 au crescut la 267,5 milioane $, fata de 260,1 milioane $ in 2008. Veniturile din licente au crescut la 89,3 milioane $ in 2009, comparativ cu 78,1 milioane $ din primul trimestru al anului 2008. Veniturile din servicii au fost de 135,0 milioane $, iar veniturile din messaging de 43,3 milioane $ in primul trimestru din 2009.
Veniturile totale ale Sybase in primul trimestru reflecta un impact negativ de 6% asociat fluctuatiilor cursului valutar al monedelor straine. Facand abstractie de impactul ratei de schimb, veniturile totale au crescut cu 9% de la an la an, iar veniturile din licente au crescut cu 19% de la an la an.


John Chen, Chairman, Presedinte si CEO al Sybase a declarat “Sybase continua sa se descurce foarte bine intr-un mediu competitiv, ceea ce ne permite sa luam din cotele de piata ale competitorilor nostri. Am generat cresteri ale produselor noastre cheie de data management, analytics si mobilitate. In ciuda unui current puternic negativ al valutelor straine, am generat al saselea record trimestrial consecutiv, inclusiv un prim trimestru de varf istoric in veniturile totale, profitul operational, fluxuri financiare, etc. Printre elementele importante din Q1 includem un numar de initiative de produs si ale partenerilor, ce au pozitionat Sybase spre a castiga cote de piata tot mai mari. Am lansat IQ 15, un produs de risk analytics cu o procesare complexa a evenimentelor, Mobile Office pentru iPhone si servicii de plata mobile (mobile payment). De asemenea, in acest trimestru, SAP – cu 40 milioane de licente de utilizatori – a ales noua platforma Sybase Unwired pentru extinderea functionalitatilor SAP Business Suite catre toate platformele majore mobile’’.


Pentru mai multe informatii, va rugam sa vizitati website-ul Sybase la www.sybase.com



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite