Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Financiar-Bancar >> Stiri si comunicate

BCR imbunatateste serviciile de acceptare carduri la POS

29 Aprilie 2009



Banca Comerciala Romana (BCR) a redus pentru toti comerciantii cu care colaboreaza, incepand din luna aprilie a.c., timpul de decontare al tranzactiilor provenite din acceptarea de carduri, la numai o zi lucratoare de la data efectuarii (decontare in Z+1), de la doua zile lucratoare cum se intampla in trecut.
BCR pune acum la dispozitia clientilor echipamente POS de ultima generatie, de tip dial-up si GPRS (ce folosesc comunicatia tip GSM).
La terminalele POS BCR, pe langa tranzactiile de vanzare obisnuite, banca a adaugat o noua optiune, care se adreseaza companiilor ce activeaza in domeniul inchirierilor de masini, in domeniul hotelier sau agentiilor de turism. Este vorba despre functia de pre-autorizare care presupune mentinerea in stadiul de garantie a sumelor de pe card pana la data cand se va efectua plata finala, avand in tot acest interval de timp acordul platitorului.
La solicitarea comerciantilor BCR, banca poate transmite prin e-mail in mod criptat catre adresa indicata extrasul care cuprinde tranzactiile de acceptare carduri decontate de catre banca.
Totodata, BCR a infiintat o linie de HelpDesk 021 528.26.10 destinata posesorilor de POS montate de banca unde, in intervalul orar de luni pana vineri 8:00 – 21:00, iar sambata si duminica intre orele 8:00 – 18:00, comerciantii BCR pot sesiza aspectele tehnice legate de functionarea aparatelor si pot solictica consumabilele aferente pe care banca le ofera in mod gratuit. Tot la acest numar de telefon, atit persoanele juridice, cat si persoanele fizice autorizate care nu detin POS de la BCR pot solicita incheierea contractului de acceptare carduri. Puteti face acest lucru si la adresa de e-mail carduri.comercialpos@bcr.ro.
BCR a externalizat, recent, serviciile de instalare si intretinere a echipamentelor POS catre firma Printec Romania.








Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite