Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Sun Microsystems vrea mai mult din piata romaneasca

17 Noiembrie 2004



Mihai DumitrescuCu o existenta de 22 de ani, Sun Microsystems, a devenit o companie consacrata serviciilor IT bazate pe retele. Cu o notorietate evidenta la nivel international Sun Microsystems nu s-a implicat la adevarata capacitate pe piata romaneasca. Ca si alte companii americane, Dell spre exemplu, Sun Microsystems a asteptat ca piata romaneasca sa ajunga la o masa critica de clienti-utilizatori pentru a investi. Nu este vorba doar de Romania ci in general, de piata est-europeana. in acest sens, Alexandros Zaphiropoulos, Manager General pentru Grecia, Balcani si Adriatica la Sun Microsystems, a declarat „ca parte integranta a acestui proces, Sun mai face un pas in a-si arata legatura puternica cu piata romaneasca prin marirea investitiilor pe plan local. Acest lucru se intampla deoarece percepem un interes marit pentru solutiile noastre si vrem sa raspundem la aceasta cerere in cel mai bun mod posibil”. De asemenea, Mihai Dumitrescu (foto), cel care va reprezenta interesele firmei in tara noastra, a afirmat ca „piata romaneasca reprezinta o zona de interes major pentru Sun datorita ratei mari si constante de crestere a economiei, precum si datorita potentialului pietei“.


An de an, Sun Microsystems a investit miliarde de dolari in cercetare si dezvoltare, avand un istoric bogat in dezvoltarea si implementarea unor standarde mondiale ca platforma software deschisa Java sau limbajul XML pentru aplicatii si pagini Web. Mai mult, in 2002, Sun a introdus N1, prima arhitectura IT ce
trateaza reteaua ca un computer.


Sun Microsystems Inc. dispune de 7,6 miliarde de dolari in lichiditati si active valorificabile pe termen scurt, precum si de o baza de instalari la clienti de peste 200 de miliarde de dolari. Pentru anul 2004, compania a raportat venituri de peste 11 miliarde de dolari, din care a generat 2,2 miliarde lichiditati.
Pentru a oferi solutii performante, Sun a initiat parteneriate strategice cu Microsoft, Fujistu, AMD, BEA Systems, Oracle Corporation, Siebel Systems sau Vignette Corporation. Aceste parteneriate se refera la dezvoltarea in comun a unor tehnologii IT, precum si la asigurarea unei depline interoperabilitati intre diverse tehnologii, solutii si produse IT deja existente pe piata.


„Sun Microsystems are o viziune clara despre cresterea sa in viitor“,
afirma Mihai Dumitrescu. „Compania va continua sa se dezvolte si sa-si intensifice prezenta pe piete precum cea din Romania. Vom continua sa promovam sistemele deschise. Vom continua sa producem inovatii care reduc costul si complexitatea infrastructurilor IT. Sunt convins ca vom avea succes in Romania unde avem parteneri puternici – Romsys, S&T, Intrarom, Omnilogic – sau unii aflati in proces de acreditare ca parteneri oficiali – Sysware. Aceste firme se numara printre cele mai solide din tara noastra, ceea ce constituie o garantie ca vom avea, impreuna, un succes cat mai consistent”



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite