Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

SIVECO Applications 2011 atenuează efectele crizei asupra companiilor

01 Mai 2009



Interesul pentru tăierea costurilor nu trebuie să afecteze investiţiile raţionale


Contextul economic actual, marcat de incertitudini şi aşteptări, îi pune în dificultate pe manageri. Indiferent de dimensiune sau de industrie, organizaţiile recurg, în general, la reducerea cheltuielilor şi controlul costurilor. O soluţie alternativă la aceste măsuri anti-criză este, însă, opţiunea implementării unui sistem ERP (Enterprise Ressource Planning), despre care ne-a vorbit Aurora Crusti, Vice-Preşedinte Adjunct Divizia Comercială, în cadrul SIVECO Romania.

Este ERP-ul un pol de interes pentru managerii români în 2009?

Incertitudinile cu care se confruntă, în prezent, mediul de afaceri reclamă aplicarea unor metode specifice managementului de criză. Mă refer la instrumente de suport al activităţilor, ce limitează sau chiar blochează deraiajele economice ale companiilor.


Una dintre cele mai viabile opţiuni de acest fel rămâne, cu certitudine, şi în 2009, implementarea de sisteme ERP. Această investiţie este chiar mai importantă în vremuri dificile economic decât într-un cadru economic echilibrat.


În ce constă suportul oferit de un sistem ERP, în condiţiile regresului economic?

Rolul esenţial al unei soluţii ERP în vremuri de criză este acela că oferă un control riguros al business-ului, la toate nivelurile sale funcţionale. Sistemul SIVECO Applications 2011, dezvoltat de SIVECO Romania, acoperă integral această cerinţă. În plus, beneficiind de cele mai noi tehnologii în domeniu, SIVECO Applications 2011 are capacitatea de a se adapta oricărui profil de business. Este, practic, un instrument complex de gestiune şi analiză a activităţii, ce influenţează pozitiv capacitatea de reacţie a companiilor la fluctuaţiile mediului de afaceri.


Este criza economică actuală un moment propice investiţiilor în IT?

Regresul economic, resimţit tot mai acut şi în România, creşte temerile companiilor privind viitorul afacerilor. Din acest motiv, asistăm la o aparentă stare de “îngheţare” a business-urilor, în aşteptarea unui climat mai favorabil. Cu toate acestea, viitorul este al companiilor care aleg să-şi eficientizeze procesele şi să-şi rafineze instrumentele de analiză şi control al activităţii. Proiectat să rezolve integral aceste cerinţe critice ale organizaţiilor, sistemul SIVECO Applications 2011 garantează beneficiarilor protecţie completă, sub aspectul siguranţei şi acurateţii datelor. Totodată, conectarea companiilor la această aplicaţie conduce la o gestiune optimizată a resurselor, la automatizarea fluxurilor de date, la raportarea corectă şi consecventă a informaţiilor, mergând până la reproiectarea de fond a fluxurilor informatice.


Care sunt aşteptările utilizatorilor în urma implementării unui ERP?

În vremuri tulburi din punct de vedere financiar, investiţia în software este pe cât de inteligentă, pe atât de necesară. Infrastructura IT reprezintă, practic, motorul central al oricărei organizaţii. Dacă acest motor este bine calibrat, procesele de business se vor derula fără sincope. În principiu, utilizatorii se aşteaptă ca ERP-ul să revigoreze integral afacerea, ceea ce, în mod normal, se şi întâmplă, dacă sistemul este exploatat corespunzător.


SIVECO Applications 2011 este o aplicaţie flexibilă, fiabilă şi robustă, care se mulează pe nevoile specifice ale utilizatorilor. Eliminând procesele consumatoare de timp şi resurse, sistemul ERP al SIVECO Romania funcţionează ca un adevărat tablou de bord al afacerii şi acesta permite beneficiarilor să optimizeze toate procesele de business din companie.


Cum apreciaţi evoluţia pieţei ERP din România, în noile condiţii economice?

2009 este un an plin de “încercări”, atât pentru clienţi, cât şi pentru dezvoltatorii de soluţii ERP locali. Avem convingerea că, în ciuda turbulenţelor economice, oferta informatică va fi una generoasă şi calitativă, iar cumpărătorii vor fi motivaţi să investească în produse de tip ERP la fel de mult ca şi în trecut.


SIVECO Applications 2011, cea mai nouă versiune a pachetului ERP din portofoliul SIVECO Romania, probează, o dată în plus, eficacitatea şi fiabilitatea produselor IT locale. Concepută pentru a gestiona cu succes schimbarea sau instabilitatea, această aplicaţie asigură nu doar automatizarea proceselor esenţiale ale companiilor, ci şi funcţionalităţi şi beneficii cuantificabile, pentru orice tip de organizaţie.




Aurora Crusti,
Vice-Preşedinte Adjunct Divizia Comercială, SIVECO Romania



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite