Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Logistica, un proces integrat

01 Mai 2009



Sistemele de depozitare şi picking asigură transparenţa şi reducerea costurilor


Sistemele moderne de gestiune a fluxurilor de materiale sunt supuse permanent cerinţelor noi apărute în activitatea logistică. Pentru a putea face faţă concurenţei, întreprinderile sunt determinate să ia măsuri de îmbunătăţire. Premisa pentru realizarea acestor deziderate o constituie planificarea optimă a sistemelor de depozitare şi picking care să poată reacţiona flexibil la structurile articolelor, comenzilor şi mişcărilor. Astfel, pentru ansamblul conceptului logistic, sunt de o reală importanţă actualitatea datelor, a indicatorilor, analizelor locurilor înguste şi a simulărilor. Devine evident faptul că investiţiile ridicate alocate sistemelor tehnice noi nu asigură în mod individual succesul, integrarea reprezentând conceptul care conduce la o soluţie eficientă completă în domeniul logisticii.


Reprezentare detaliată a proceselor logistice

Prin intermediul soluţiei ERP de branşă CSB-System sunt reprezentate în mod detaliat toate procesele logistice din întreprindere. Astfel, cu ajutorul calculatorului de gestionare a depozitului pot fi administrate, coordonate şi supravegheate ansamblul sistemelor de depozitare şi picking. Capacităţile libere ale sistemelor existente de depozitare nu numai că sunt vizualizate în sistem, ci odată cu acestea sunt generate propuneri automate pentru intrări şi livrări, în concordanţă cu datele actuale privind necesarul. Aplicaţia logistică integrată în CSB-System verifică în orice moment stadiul de aprovizionare cu articole. Suplimentar sunt preluate automat comenzile de redepozitare şi verificările datei minime de valabilitate. Cu ajutorul sistemului, firmele îşi reduc stocurile, sporesc lichidităţile şi cashflow-ul, realizează picking-ul fără erori, întărindu-şi astfel poziţia concurenţială.


Informaţie şi material pe flux

Unul dintre obiectivele logistice primordiale ale firmelor este utilizarea şi încărcarea optimă a capacităţilor şi liniilor de producţie. Pentru management, acest lucru înseamnă o privire cuprinzătoare asupra întregii linii de producţie şi logistică. Prin intermediul CSB-System, fluxul material este dirijat, utilizând optim resursele până la clientul final. Totodată, fluxul material este adaptat cerinţelor de proces, cât şi normelor stabilite obiectiv. Prin gradul ridicat de integrare sunt create premisele pentru coordonarea întregului flux material, inclusiv a benzilor de transport cu pushere şi macazuri, utilaje de preluare din rafturi sau elevatoare, prin intermediul unui singur modul conectat la calculatorul de flux material.


Sisteme de etichetare conform standardelor internaţionale

Etichetarea conform cerinţelor clienţilor prin considerarea standardelor internaţionale câştigă astăzi tot mai multă importanţă. Cooperarea dintre producătorii de alimente şi marile lanţuri comerciale este deja la ordinea zilei. Accesul permanent asupra datelor de proces reprezintă garantul pentru implementarea eficientă a sistemului de etichetare. Prin intermediul CSB-System este soluţionată cu succes şi această parte a proceselor logistice. Atât etichetarea externă, destinată comunicării cu latura comercială, discounterii, expedierile şi distribuţia, cât şi etichetarea internă destinată creşterii vitezei de identificare sunt coordonate automat de către sistem. Etichetele de palet (SSCC) sau de produs de pe fiecare unitate de ambalare sunt optimizate pentru toate cerinţele individuale ale comerţului şi asigură o poziţionare optimă în toate etapele de negociere.


Logistica decide concurenţa

Alegerea sistemului corect de logistică integrat într-un software ERP de branşă decide asupra satisfacţiei clienţilor, deoarece succesul de durată al firmelor se obţine numai atunci când produsele ajung la destinaţia corectă la momentul potrivit, în
cantitatea şi calitatea cerută. Prin urmare, rezultatul proceselor logistice asistate IT poate fi direct cuantificat. Astfel, există deseori în ansamblul structurii de organizare a proceselor logistice potenţialuri de creştere nedescoperite, care pot fi exploatate. Calea de realizare a acestor obiective este planificarea, coordonarea şi controlul întregului flux de mărfuri şi adaptarea acestuia la cerinţele întreprinderii şi totodată la cerinţele clienţilor.


office@csb-system.ro
www.csb-system.ro



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite