Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Noi responsabilităţi pentru administraţia publică locală

01 Mai 2009




Eficacitatea a fost tema prezentărilor TotalSoft de la Braşov, compania propunând administraţiei publice locale un sistem informatic complex, compus din Charisma şi Primavera, ce înglobează două noţiuni vitale: ERP şi management de proiect.


Consultanţă prin e-CAESAR


Reprezentanţii Universităţii Politehnica din Bucureşti, ai Academiei de Studii Economice şi ai Institutului de Sisteme de Comunicaţii Deschise „Fraunhofer” au semnat pe 17 februarie protocolul de înfiinţare a primului Centru de Studii Avansate pentru Servicii Electronice (e-Caesar) din România.


Centrul este o asociaţie nonprofit, al cărei obiectiv este dezvoltarea şi integrarea soluţiilor interoperabile a sistemelor de e-guvernare, a proceselor administrative din România şi ţările din Europa Centrală şi de Est, prin crearea unui portal, contribuind astfel la modernizarea şi armonizarea serviciilor electronice din administraţia publică şi mediul economic.


Pavel Năstase, prorector A.S.E. Bucureşti, a spus că, în următoarele luni, Centrul e-CAESAR, format din cercetători ai Institutului Fraunhofer din Germania, Academiei de Studii Economice şi Universităţii Politehnica din Bucureşti, va oferi consultanţă firmelor producătoare de software, astfel încât directiva Uniunii Europene ce prevede ca prestatorii de servicii să poată efectua tranzacţii în orice stat UE să fie aplicată şi în România. Europenii ar putea să-şi deschidă firme private, să-şi înmatriculeze maşinile sau să-şi plătească facturile în România prin simpla utilizare a calculatorului. Centrul va realiza proiecte de e-Guvernare utilizând produse Open-Source şi Closed-Source, pe baza unor infrastructuri moderne, oferite prin colaborare cu companii naţionale şi internaţionale existente în România, precum Adobe, IBM, Microsoft, NetApp, Oracle, Siemens, SAP şi Sun. De asemenea, pentru a crea o bază de date la nivelul administraţiei centrale, cercetătorii vor colabora cu Agenţia pentru Serviciile Societăţii Informaţionale (ASSI).


ASSI a prezentat la ANIAP proiectul ofiţerilor de e-guvernare, pentru a creşte numărul instituţiilor publice din Sistemul Electronic Naţional. Reprezentanţii ASSI au trimis scrisori către toate instituţiile prefectului din ţară, prin care s-a solicitat desemnarea unor persoane ce vor deveni colaboratori ai agenţiei în implementarea acţiunilor de e-guvernare. Rolul colaboratorilor din teritoriu este de a face demersuri pentru ca toate instituţiile de la nivel local să fie înscrise în SEN, contribuind astfel la îmbunătăţirea accesului cetăţenilor la serviciile publice electronice.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite