Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Institutiile publice trebuie sa comunice necesarul de software

04 Mai 2009



Institutiile publice trebuie sa comunice Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI), pana la 1 iulie, necesarul de produse software, ministerul urmand sa achizitioneze dreptul de utilizare in urma unor licitatii deschise, restranse sau cu anunt prealabil, potrivit unei Hotarari de Guvern, scrie www.administratie.ro.
„Prin institutii publice beneficiare se inteleg institutiile publice finantate integral sau partial din bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale de stat si bugetele fondurilor speciale, dupa caz, care fac parte din administratia centrala si ai caror conducatori sunt ordonatori de credite principali, secundari sau tertiari, precum si toate institutiile publice aflate in subordonarea, in coordonarea sau sub autoritatea acestora”, se arata in Hotararea nr. 460 din 15/04/2009.
Potrivit actului normativ, care a intrat in vigoare saptamana aceasta, institutiile publice trebuie sa comunice ministerelor in subordinea, coordonarea sau autoritatea carora se afla necesarul de produse software pentru urmatorii trei ani, iar acestea sa le trimita, pana la 1 iulie 2009, MCSI. MCSI va organiza licitatie deschisa, licitatie restransa sau negociere cu publicare prealabila a unui anunt de participare pentru achizitia dreptului de utilizare de produse software prin inchiriere cu optiune de cumparare.
In Hotararea de Guvern se mai arata ca Ministerul Comunicatiilor este mandatat sa incheie acordul-cadru multianual prin care va achizitiona dreptul de utilizare a produselor software, in cantitatile solicitate de institutiile publice, care in prealabil au fost centralizate.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite