Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Diverse >> Stiri si comunicate

Epson isi mentine pozitia de lider al pietei de proiectoare din Romania

11 Mai 2009



Compania Epson a anuntat menţinerea poziţiei de lider al pieţei de videoproiectoare din România pe trimestrul întâi al acestui an.
Epson a înregistrat, la nivelul primului trimestru, o cotă de piaţă de 37% din punct de vedere al numărului de unităţi vândute, ceea ce reprezintă o creştere de 29 de procente faţă de aceeaşi perioadă a anului 2008, dar o scădere cu 12% faţă de rezultatele trimestrului precedent.
„Chiar dacă în România piaţa videoproiectoarelor a înregistrat la începutul acestui an, în ansamblu, un regres faţă de trimestrele anterioare din punct de vedere al volumului de unităţi vândute, suntem optimişti în ceea ce priveşte relansarea interesului pentru produsele din segmentul destinat mediului educaţional şi al celor din gama home cinema sau cea business”, a declarat Simona Decuseară, National Sales&Marketing Manager Epson România.
La menţinerea pe prima poziţie a pieţei au contribuit veniturile obţinute din vânzarea modelelor home cinema, Epson devenind opţiunea numărul unu pentru pasionaţii de film sau de jocuri video. O contribuţie importantă au avut-o şi modelele destinate mediului educaţional, capabile de proiecţii cu diagonală mare de la distanţe foarte mici, de numai 60 cm, sau proiectoarele din gama mobilă care înglobează caracteristici tehnice unice în numai 1,7 kg.
Vânzările Epson în România au înregistrat o creştere constantă în anul 2008, culminând în trimestrul al treilea cu preluarea primei poziţii pe piaţa proiectoarelor, atât din punct de vedere al numărului de unităţi vândute, cât şi al veniturilor obţinute din vânzarea acestora. La nivelul anului 2008, Epson a obţinut pe piaţa românească a proiectoarelor o cotă de 28%, clasându-se pe prima poziţie.
În 2009, Epson se va concentra asupra segmentelor cu potenţial ridicat de dezvoltare cum este acela al produselor destinate mediului educaţional, dar şi cel al proiectoarelor home cinema, zona în care Epson oferă cea mai mare perioadă de garanţie a lămpii dintre modele existente în piaţă.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite