Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Brinel propune solutii pentru criza

14 Mai 2009



BRINEL, HP si Microsoft, parteneri in cadrul programului Frontline Partner (FLP), demarat in ianuarie si in Romania, lanseaza cinci tipuri de solutii hardware/software potrivite contextului economic defavorabil.
Criza economica actuala pune presiune imensa pe companiile romanesti, nevoite sa eficientizeze suplimentar procesele operationale, sa reduca costurile si sa se impuna pe o piata concurentiala tot mai puternica si mai dinamica. In aceasta situatie, sistemele si retelele IT din cadrul companiilor devin elemente fundamentale ce pot stabiliza si consolida evolutia acestora in perioada de criza, constituind in acelasi timp o investitie pe termen lung, ce le va permite sa actioneze prompt si eficient in piata, odata incheiata perioada mai putin favorabila.


“Misiunea noastra in Romania este sa gasim solutiile adecvate pe care sa le oferim clientilor nostri. Mai ales in conditiile crizei economice, solutiile IT sunt fundamentale pentru reducerea costurilor si dezvoltarea agilitatii, dorim sa sprijinim cresterea pe termen lung a companiilor” – a declarat Radu Enache, Director General HP Romania. „Reducerea achizitiilor este de inteles intr-o prima perioada, reactia este normala, insa nu putem ramane la nesfarsit in acest mod. Managerii seriosi si companiile competitive asteapta initiative pentru a face fata riscurilor suplimentare in perioada de criza.”


Directiile vizate de solutiile propuse de Brinel si partenerii sai sunt:
1) Comunicatii Unificate – Solutii flexibile care combina tehnologia Microsoft si HP pentru a genera comunicatii in timp real, ce permit utilizatorilor sa comunice imediat (la birou, acasa, pe drum) prin VoIP, conferinte video sau web, mesagerie instant si alte dispozitive, cu beneficii vizibile asupra colaborarii si productivitatii echipelor si scaderea costurilor de deplasare.
2) Administrarea computerelor in retea – Solutii complete ce asigura administrarea centralizata de la distanta a tuturor calculatoarelor si echipamentelor dintr-o retea, prin care se obtin beneficii majore datorita standardizarii configuratiilor software, instalarea automata a aplicatiilor, patch-urilor, sistemelor de operare, intr-un cuvant simplificarea efortului de administrare.
3) Administrarea serverelor – Solutii dedicate pentru monitorizarea serverelor si a serviciilor concepute pe tehnologii Microsoft si sustinute de arhitectura hardware HP, prin care se pot optimiza operatiunile IT si automatiza activitatile de rutina.
4) Protectia datelor - Solutii de protectie a datelor care asigura automatizarea proceselor de salvare, pastrare si restaurare a datelor importante generate de afacerea dumneavoastra.
5) Virtualizare – Solutii ce ofera virtualizarea elementelor unei infrastructuri IT care permit indeplinirea celor mai inalte cerinte de protectie, securitate, administrare, disponibilitate si automatizare a operatiunilor, in conditiile reducerii substantiale a costurilor (ex. energie electrica, spatiu de stocare, administrare).


„Nu suntem speriati de criza. Cu mici exceptii, traversam crize de 20 de ani. O percepem altfel si fiindca vine dupa o supraincalzire a pietei. Avem totusi oportunitatea sa ne reglam mecanismele de business si sa cladim fundatia pentru relansarea cresterii. IT-ul, prin solutiile sale, e si un motor al cresterii si un reductor al costurilor. Managerii experimentati stiu ca acum pot face investitii IT cu o rapida recuperare a investitiei.” – declara Marcel Borodi , CEO& President BRINEL.


Parteneriatul Frontline dintre HP si Microsoft a fost construit in urma cu aproximativ 20 de ani. Astfel, doua dintre cele mai mari puteri din industria de profil si-au unit fortele si tehnologiile performante, de ultima ora, pentru a furniza solutii informatice, adaptate companiilor de orice tip. Aceste solutii informatice sunt livrate la nivel local de catre companiile acreditate ca Parteneri Frontline care, in acest mod, pot livra solutii hardware, software si servicii intr-un pachet complet. BRINEL este singurul partener FLP din Romania, din luna februarie,statut dobandit in timp prin strategia de piata, calitatea produselor si serviciilor livrate clientilor, precum si prin competentele tehnice deosebite ale personalului companiei, competente demonstrate prin urmarea unui numar substantial de cursuri si promovarea examenelor Microsoft si HP.


“HP/Microsoft Frontline Partner Program este o initiativa strategica lansata de HP si Microsoft in 2008 ca parte a aliantei globale Frontline Partnership, alianta menita sa asigure ca produsele si solutiile celor doua corporatii lucreaza impreuna inca din faza de proiectare si inginerie tehnologica. Programul Frontline Partner are la baza selectia, promovarea si recunoasterea partenerilor care au indeplinit cele mai riguroase criterii, au cele mai inalte nivele de competenta tehnologica, se diferentiaza prin cele mai ridicate standarde de calitate in integrarea solutiilor HP si Microsoft.
Ne bucuram ca BRINEL este primul partener care a obtinut statutul HP/Microsoft Frontline Partner, o garantie a nivelului ridicat de incredere, calificare si acces la cea mai noua tehnologie. Impreuna vom oferi clientilor tehnologii si solutii integrate care sa-i ajute sa faca fata provocarilor climatului economic actual.“ – Calin Tatomir, General Manager Microsoft Romania.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite