Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Stocare >> Stiri si comunicate

Verbatim aniverseaza 40 de ani

19 Mai 2009



Din 1969, Verbatim a conturat şi a dezvoltat tehnologia de stocare a datelor – de la Floppy Disk-uri şi medii de stocare Magneto-Optice, CD-uri şi DVD-uri până la cele mai recente formate High Definition Blu-ray. Mai mult, Verbatim oferă produse în domeniile dispozitivelor portabile USB, carduri de memorie flash, SSD-uri şi hard disk-uri externe, dar şi o mare varietate de accesorii pentru PC. Verbatim este parte a Mitsubishi Chemical Group.
În 1969, Reid Anderson a început o poveste de succes într-un garaj din Silicon Valley, care acum este recunoscută mondial ca sinonim pentru medii de stocare de înaltă calitate. Patruzeci de ani mai târziu, Verbatim intră în anul aniversar ca fiind al treilea cel mai mare brand uninominal de pe piaţa europeană de stocare digitală şi lider mondial în medii optice de stocare. Astăzi, Verbatim EUMEA este condusă de către Gary Milner, care a continuat în 2009 munca de 20 de ani a lui Jürgen Fritz ca Preşedinte al Verbatim EUMEA.



Totul a început sub denumirea de Information Terminals Corporation (ITC), în momentul în care Anderson a realizat potenţialul pieţei de medii de stocare pentru computere. În 1973, inginerii companiei ITC au dezvoltat primul floppy disk IBM de 8 inci, adăugând o carcasă specială care să reziste la noroi şi avarii. Dezvoltarea companiei a continuat şi în 1976 a condus la construirea primei fabrici ITC destinată producţiei de medii de stocare tratate cu un înveliş unic, din Teflon, obţinut printr-un proces inovativ de producţie. Sub numele de „Verbatim” – denumirea latină pentru „cuvânt cu cuvânt” – acest floppy disk a fost lansat pe piaţă, fiind mai apoi disponibil şi în formatul de 5.25-inci.
Compania avea deja peste 1.000 de angajaţi în momentul redenumirii sale în „Verbatim”, în cinstea succesului înregistrat de produsul cu acelaşi nume, fiind listată la bursă în anul 1979. Pentru a se extinde pe piaţa japoneză, Verbatim a intrat într-un joint venture cu Mitsubishi Kasei. Companiile au fuzionat în anul 1994 cu Mitsubishi Petrochemical, formând Mitsubishi Chemical Corporation.
Astăzi, compania mamă vinde sub numele de Mitsubishi Kagaku Media. În anii 1990, Verbatim a devenit lider de piaţă în producţia de floppy disk-uri, dar trend-ul era deja orientat spre mediile de stocare magneto-optice şi mai apoi CD-uri.
În ultimii ani, Verbatim şi-a extins portofoliul cu memorii USB, carduri flash şi accesorii pentru calculatoare, fiind deja bine ancorată în piaţa foarte dinamică a hard disk-urilor externe, piaţă în care a intrat în anul 2007. De asemenea, Verbatim a acţionat în zona business-ului cu memorii flash solid state drive (SSD) prin gama SSD ExpressCard.




Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite