Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

IBM crește investițiile īn Romānia

22 Mai 2009



IBM a deschis, saptamana aceasta, la Brasov o filială a Centrului său Global de Furnizare Servicii IT în România.Noul centru va valorifica la un nivel înalt oportunităţile existente în Transilvania, cum ar fi: comunitatea vorbitoare de limba germană, un număr extins de specialişti dispuşi să ofere suport la sediul clienţilor (on site), mediu competitiv, un sistem educaţional de nivel înalt. Centrul se va specializa în furnizarea de servicii IT de calitate pentru dezvoltarea de aplicaţii de business, servicii de mentenanţă, testare şi management al soluţiilor pentru clienţii IBM din întreaga lume. Acesta va juca un rol foarte important în cadrul reţelei globale IBM de furnizare servicii IT, oferind servicii asociate dezvoltării şi mentenanţei unor aplicaţii extrem de complexe care vor ajuta clienţii să se axeze pe resursele umane şi financiare din cadrul companiilor lor, să economisească bani şi să optimizeze tehnologia pentru a se putea dezvolta. “Investiţia continuă în Centrul Global de Furnizare Servicii IT din România este o componentă esenţială a strategiei IBM de distribuţie integrată la nivel global. Clienţii noştri sunt din ce în ce mai interesaţi de capabilităţile noastre globale şi vom continua să apelăm talentele şi expertiza locale pentru a ajuta clienţii din întreaga lume să îşi diversifice activitatea şi să se diferenţieze prin serviciile noastre.


Noua locaţie din Braşov este un exemplu de integrare, furnizând servicii de înaltă calitate şi capabilităţi cheie, combinând aptitudini unice cu tehnologie de vârf, instrumente şi procese standardizate”, a afirmat Michael Dietz, vicepreşedinte IBM Global Delivery Centre în Europa de Est. “Deschiderea noii filiale din Braşov înseamnă foarte mult pentru oraşul nostru şi reprezintă un pas important pentru dezvoltarea sa. Oraşul Braşov oferă combinaţia ideală dintre o bază vastă de resurse umane, un sistem educaţional bine dezvoltat şi o preocupare în creştere asupra industriei hi-tech, ceea ce înseamna că este bine poziţionat pentru a deservi IBM şi alţi potenţiali investitori”, a afirmat George Scripcaru, primarul oraşului Braşov. Filiala este o parte a Centrului Global de Furnizare Servicii IT din România, care face parte dintr-o reţea integrată alcătuită din peste 80 Centre IBM similare în întreaga lume. Utilizează cele mai bune metode IBM de desfăşurare a activităţii, precum şi procese şi tehnici de nivel mondial; centrul lucrează deja cu clienţi dintr-o gamă variată de ramuri industriale, de la auto, banking, asigurări, telecomunicaţii, industria petrolului şi a gazelor naturale şi până la industria de retail, servind atât companii mari cât şi întreprinderi de nivel mic si mijlociu.


“Prin înfiinţarea filialei Centrului Global de Furnizare Servicii IT la Braşov reiterăm angajamentele IBM faţă de piaţa locală. În acelaşi timp, ajutăm clienţii să se dezvolte şi să implementeze procese strategice şi iniţiative tehnologice cheie, permiţându-le să fie mult mai competitivi şi să răspundă mai rapid schimbărilor aparute în mediile de afaceri”, a afirmat Mihai Tudor, Country General Manager, IBM România. (foto)



Extinderea activităţii IBM în Transilvania facilitează dezvoltarea industriei româneşti de tehnologia informaţiei şi a serviciilor prin implementarea unei metodologii avansate şi a celor mai bune practici şi promovează dezvoltarea talentelor locale pentru oferirea acestor servicii. Ca parte a angajamentului IBM privind creşterea competenţelor absolvenţilor în domeniul tehnologiei informaţiei, în vederea pregătirii unei forţe de muncă cu înaltă calificare, adaptată cerinţelor actuale, IBM a anunţat in luna martie a acestui an un nou parteneriat pentru educaţie şi cercetare cu Universitatea Transilvania din Braşov. IBM România rămâne consecventă în preocuparea sa de a sprijini modernizarea sistemului educaţional superior din România şi colaborăm cu peste 30 de universităţi importante din întreaga ţară oferind studenţilor abilităţile necesare pentru a răspunde cerinţelor secolului 21.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite