Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Managerial Tools >> HR >> Stiri si comunicate

Workshop în Managementul Comunicării şi al Relaţiilor Interpersonale

25 Mai 2009



Jacques Salomé, creatorul metodei de comunicare ESPERE©, va modera pe 30 mai, între orele 09:00 – 18:00h, la Institutul Bancar Roman, workshop-ul cu tema “Curajul de a fi tu însuti!”.


Curajul de a fi tu însuti nu se traduce nici prin acte eroice nici prin fapte de arme vizibile. Este acela care, într-o forma discreta si profunda ne permite sa accedem cu multa profunzime în interiorul nostru pentru a facilita întâlnirea cu ceea ce este mai bun (poate) în celalalt. Este vorba înainte de toate despre un demers intim, personal, catre întâlnirea cu sine, pentru a accepta sa ne descoperim, sa ne recunoastem si poate astfel sa ajungem sa ne iubim.
A avea curajul de a fi tu însuti înseamna a depasi conflictele interioare, acuzatiile sau autoacuzatiile, framântarile sau zbuciumul emotional care ne rupe de ceea ce numim realitate.
Poate ca este nevoie doar de raspunsul la una din întrebarile: De ce am nevoie pentru a fi eu însami? pentru a fi fidel mie însami? pentru a nu-mi trada posibilitatile? Ce îmi este indispensabil pentru a continua sa traiesc respectându-ma?


Tematica:
Câteva demersuri de constientizare pentru dezvoltarea curajului de a fi tu însuti:


Sa poti sa exprimi ce ai în interior, în orice context, în mod liber (fara vinovatie, constrângeri sau represie imaginara)


•Sa recunosti si sa exprimi sentimentele de iubire pe care le ai
•Sa recunosti si sa exprimi trairile negative pe care le ai
•Sa recunosti si sa exprimi ceea ce este bun în relatiile tale si ce nu este bun
•Sa îti asumi riscul de a spune da, de a te angaja, adica de a merge mai departe
•Sa îti asumi riscul de a spune nu, de a refuza, nu prin opozitie fata de celalalt, ci printr-o pozitie de afirmare


Sa poti sa iesi din identificarea cu rolurile tale
ex : tatal perfect, mama buna, angajatul model, copilul ideal


Sa poti sa iesi din definirea sinelui pe care celalalt încearca sa ti-o impuna cu multa dragoste si uneori … diplomatie si interes


«Stiu ca pot conta pe tine cât voi fi plecata, sper sa nu ma dezamagesti…»
«Stii bine ca, din cauza sanatatii tale ar fi mai bine sa practici o meserie calma si stabila. Ar trebui sa faci niste cursuri de administratie, asa macar ai avea dreptul la o pensie asigurata»
«Nu numai ca te doresc, dar îmi doresc ca si tu sa ma doresti»


Sa iesi din fidelitatea fata de parintii tai pentru a dezvolta fidelitatea fata de tine însuti


«Nu mai divortezi când ai copii ! Faci concesii, compromisuri. Eu asa am stat cu tatal tau timp de 30 de ani. Esti chiar egoista daca divortezi dupa atâtia ani»
«Mi-as dori sa îti placa sa cânti la pian»


Sa îndraznesti sa îti traiesti propria viata

Pot participa:
Persoanele interesate sa cunoasca noi modalitati prin care îsi pot dezvolta curajul de a fi ele însele, deschizând astfel posibilitatea crearii unor relatii autentice, deschise, vii în jurul lor.


Modalitatea de lucru:
Training-ul va alterna între expuneri didactice si punerea în practica a instrumentelor comunicarii, pornind de la experientele si trairile participantilor. JACQUES SALOMÉ va oferi reperele pentru clarificarea situatiilor cu care se vor prezenta participantii, încercând sa le propuna punctele de plecare care le vor permite cursantilor sa “renasca”.


Atestare Internationala:
•Programul de training se finalizeaza cu obtinerea atestatului de participare eliberat de Jacques Salomé si Centrul de Dezvoltare Personala AMANESER.
•Pentru cursantii care au urmat sau urmeaza Programul de Formare de Practicieni si Traineri în Metoda ESPERE©, ziua de training este recunoscuta în cadrul zilelor de formare. Acest lucru este valabil si pentru persoanele care se vor înscrie în viitor în Program.


Moderator:


Jacques Salomé este psihosociolog, formator în relatii interumane de peste 30 de ani, autor a 46 de carti pe teme de comunicare în cuplu, în familie, scoala, în relatiile profesionale etc. Este unul dintre cei mai prolifici autori contemporani, cartile sale fiind traduse în 25 de limbi, dintre care câteva zeci sunt constant reeditate, fiind considerate opere fundamentale pentru cei interesati de domeniul dezvoltarii personale.
Jacques Salomé este creatorul metodei de comunicare ESPERE© (Energie Specifica pentru o Ecologie Relationala Esentiala) prin care oricine poate învata sa comunice într-un mod firesc si, totodata, sa aplaneze conflictele si sa traiasca mai fericit împreuna cu ceilalti. ESPERE© este arta de a comunica constient. In 2004, a primit Ordinul National de Merit în grad de Ofiter (Franta) pentru contributia sa privind dezvoltarea unei comunicari relationale nonviolente în scoala si în familie.


Pentru detalii legate de înscriere: email: amaneser@amaneser.ro sau tel/fax: 021 327 54 45



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite