Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Océ printer minunat !

28 Mai 2009



“Cel mai productiv printer color de format mare din lume” este acum în România iar noi l-am testat pentru a ne convinge de calităţile lui. Cum în cadrul evenimentului s-au aflat şi reprezentanţi ai diverselor firme de printing am avut destule păreri obiective cât să putem confirma că printerul “nu are concurenţă în prezent”, după cum afirmă reprezentanţii Eurocom S.A., distribuitor al echipamentelor Océ în România din 1993.


Acesta tipăreşte uşor pe suprafeţe mari, cu o viteză de până la 31 secunde (alb-negru) pentru formatul A0, şi 34 de secunde pentru A0 color. Este primul printer color cu lăţimea de printare de 42” care foloseste toner solid - Océ TonerPearls - bazat pe tehnologia CrystalPoint (tehnologie pentru care s-au acordat peste 100 de brevete de invenţie în ultimii ani). Poate stoca până la 6 role de hârtie (fiecare cu lungimea de până la 200 de metrii liniari) în cele 3 sertare încorporate. Rezoluţia nativă este de 1200 DPI.


Printare uscată pentru rezultate emoţionante

Tonerul solid (pe băză de răşini) asigură o calitate mai bună pentru un timp îndelungat. Acesta se transformă în gel şi este “aruncat” sub formă de jet pe orice tip de hârtie apoi cristalizat. Fiecare dintre cele 4 cartuşe conţine 500 de grame de tonner. Calitatea înaltă este evidentă la prima vedere. Imaginile rezultate se uscă foarte repede - practic print-ul iese uscat din aparat şi sunt rezistente la apă şi la pliere. De aceea, aparatul este potrivit pentru o gamă largă de aplicaţii outdoor: de la documente CAD şi GIS până la postere color şi grafică publicitară. Sistemul de toner solid (total ecologic) aduce un plus de profesionalism şi prin faptul că nu se poate reumple cu alte produse decât cele ale producătorului, ceea ce se traduce în calitate constantă pentru clientul final. Imaginile color de înaltă calitate se pot print-a pe hârtie normală sau reciclată. Aparatul selectează automat lăţimea rolei de hârtie folosite, în funcţie de imaginea de printat. Volumul recomandat de printare este de până la 70.000 de metrii pătraţi pe an, însă - după cum se pare că este obiceiul la noi – unii clienţi depăşesc adesea capacitatea recomandată de producător. Preţul diferă în funcţie de configuraţia aleasă, fiind destul de piperat, mai ales ţinând cont de faptul că printerul face treaba a două echipamente (unul alb negru, altul color). Există şi un scanner de 42 de inci total compatibil cu printerul în discuţie.


Océ oferă şi soft-uri specializate. Printre acestea se numără un soft de scanare şi arhivare automată a documentelor dar şi un soft de vectorizare a imaginilor din surse diferite şi de formate digitale diferite (.jpg, .tiff, etc). Practic acest ultim soft face ca aparatele Océ să poată prelucra imagini din orice sursă (scanner, cameră foto etc) capturate în aproape orice format existent în prezent. De exemplu, o hartă poate fi scanată, ajustată automat pentru înlăturarea defectelor - în anumiţi parametrii prestabiliţi iniţial, împărţită pe leyer-e şi vectorizată - fără intervenţia umană. Softul este mai ieftin decât altele asemănătoare.
Océ activează în 90 de ţări şi a înregistrat o cifră de afaceri de 2,9 miliarde de euro în 2008, la nivek mondial. Deţine peste 60% din piaţa de profil de la noi.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite