Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

PMP – cea mai căutată certificare în România

01 Iunie 2009




11 angajaţi ai companiei Ness au participat în 2008 la cursuri cu o durată medie de trei zile pentru metodologia de proiect după standardele PMI.
„Un angajat a obţinut de curând PMP, alţii candidează în viitorul apropiat. În project management cea mai căutată certificare pare să fie PMP”, declară Ilie Bulacovschi, Competence Manager ERP Ness.


Două persoane din cadrul Integrisoft au urmat anul trecut cursuri de project management, finalizate cu certificări, conform lui Florian Simionescu, manager Integrisoft.
Angajaţii S&T România au optat pentru certificările PMP şi PRINCE. Durata cursurilor a variat între 3 zile şi şase luni.
„Cele mai căutate cursuri au fost cele de management de proiect şi Microsoft Project Professional”, spune Gabriela Lungu, HR Manager S&T România.


Oana Cutui, director HR în cadrul TotalSoft precizează că TotalSoft oferă pieţei, pe lângă produsul Primavera şi servicii de consultanţă, implementare şi training în project management (atât cursuri pentru utilizarea sistemului, cât şi cursuri generale de project management). „Anul trecut au urmat cursuri de project management peste 30 de angajaţi TotalSoft. În această categorie nu intră angajaţii din zona de middle management care, pentru a accesa o astfel de poziţie, trebuie să fi absolvit deja un curs de project management”.


Administraţia publică adoptă PM

Institutul Naţional de Administraţie (INA) organizează pentru funcţionarii din administraţia publică centrală şi locală programe de perfecţionare (de scurtă durată) şi de specializare (de lungă durată). În anul 2008, INA a organizat 41 de programe de formare continuă, în domeniul „Proiecte şi finanţări”, la care au participat 893 de persoane (funcţionari publici, contractuali) din administraţia publică centrală şi locală, la care se adaugă 8 programe, cu un număr de 200 de participanţi, organizate la cererea a patru instituţii şi autorităţi centrale (ministere, agenţii).


Dintre cele 41 de programe, 7 programe au fost destinate, ca structură şi abordare, problematicii managementului de proiect şi au fost absolvite de 103 participanţi din structuri ale administraţiei centrale şi locale. Abordarea metodologică şi tehnică a diverselor etape de elaborare, gestionare şi implementare a proiectelor a constituit subiectele tematice pentru 16 programe la care au participat 441 persoane din diverse structuri ale administraţiei centrale şi locale. Durata medie a programelor de formare continuă organizate de INA, a fost în anul 2008 de 5 zile (30 ore). Au fost şi programe organizate pe durata a 7, şi respectiv, 10 zile. Printre cei 893 participanţi la programele INA în domeniul „Proiecte şi finanţări” din 2008, se regăsesc participanţi din toate structurile administraţiei publice: ministere, agenţii centrale, instituţii ale prefecţilor, consilii judeţene, primării de municipii, oraşe şi comune. Participanţii la cele 41 de programe aveau sau urmau să primească atribuţii şi responsabilităţi în cadrul instituţiilor din care proveneau, pe domeniul managementului de proiect şi al accesării fondurilor/instrumentelor structurale.


Programele de formare continuă de scurtă durată organizate de INA au fost destinate, în principal, administraţiei centrale, dar la multe din cele organizate au participat şi angajaţi ai administraţiei locale, ai serviciilor descentralizate. Din acest punct de vedere raportul Bucureşti – provincie este de 60%-40%. În organizarea de programe de perfecţionare în domeniul managementului de proiect, al accesării fondurilor structurale, au fost implicate activ şi cele 8 centre regionale de formare continuă pentru administraţia publică locală (Bucureşti, Craiova, Cluj, Călăraşi, Constanţa, Sibiu, Iaşi, Timişoara), coordonate metodologic de către INA.


În cadrul programului de formare specializată pentru ocuparea unei funcţii publice corespunzătoare categoriei înalţilor funcţionari publici, organizat în anul 2008, şi absolvit de 382 de persoane, cursurile au fost alcătuite din două module cu durata de trei zile cu tematica: „Management de proiecte” şi „Fonduri structurale”.







Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite