Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Producătorul de pompe WILO controlează activitatea din Romānia cu ajutorul Microsoft Dynamics NAV de la AGER Solutions

01 Iunie 2009



WILO România este reprezentanţa locală a corporaţiei germane WILO, unul dintre cei mai cunoscuţi producători în domeniul pompelor şi sistemelor de pompe pentru instalaţiile de încălzire, frigorifice şi de climatizare, alimentării cu apă şi evacuării apei uzate. Corporaţia este prezentă în peste 70 de ţări, iar reprezentanţa din România a fost deschisă în 1998, deţine o cotă de piaţă de peste 30% şi operează la nivel naţional printr-o reţea de circa 250 distribuitori autorizaţi.


Până la începutul anului 2008, WILO România a utilizat o aplicaţie locală multi-modul care rula sub Ms-DOS şi care nu oferea diferite funcţionalităţi ERP de care compania avea nevoie. În plus, la nivel de grup WILO exista un plan de implementare ERP în filiale. Astfel, aliniat la politica de grup WILO, s-a decis implementarea Microsoft Dynamics NAV, după ce afacerea a cunoscut creşteri anuale succesive ale veniturilor şi ale complexităţii proceselor. WILO a organizat un proces de selecţie cu 4 dintre cei mai cunoscuţi parteneri Microsoft Dynamics NAV şi, după interviuri detaliate, s-a acordat un punctaj pentru competenţe şi referinţe verificabile. Existenţa unui add-on propriu (Cecuri şi Bilete la Ordin), precum şi echipa care a inspirat
încredere pe parcursul discuţiilor au fost două argumente suplimentare pentru alegerea AGER Solutions.


Implementarea a fost iniţiată în aprilie 2008 şi sistemul a intrat în exploatare la 15 iulie 2008, când toate datele au fost încărcate. Sistemul a cunoscut multiple adaptări, prin introducerea mai multor dezvoltări specifice WILO. În prezent, întreaga activitate WILO România se desfăşoară cu sprijinul Microsoft Dynamics NAV, cele mai importante adaptări adresându-se departamentelor comercial şi financiar-contabil.


Pentru departamentul Comercial a fost realizat un portal ce va permite partenerilor să acceseze informaţii legate de activitatea comercială dezvoltată cu WILO (comenzi în derulare, facturi, solduri scadente etc.), s-a implementat modulul Business Link
(o interfaţă EDI, ce permite lansarea şi urmărirea comenzilor către furnizorii din cadrul grupului) şi s-au realizat personalizări la nivelul politicii de preţuri.


„Având Microsoft Dynamics NAV, în cadrul WILO nu mai pot fi ignorate situaţiile de neplată. Anterior, clienţii sunau pentru a afla dacă le-a fost procesată comanda, deoarece sistemul trimitea doar o notă internă; acum însă se trimite automat clientului la plasarea comenzii o avertizare privind datoriile neonorate. Utilizarea Microsoft Dynamics NAV a dus la o disciplinare a clienţilor care ştiu acum, din reacţia sistemului, că existenţa unor întârzieri de plată duce automat la blocarea unei comenzi noi.“
Mihaela Priboi, Director Economic

Pentru departamentul Financiar-Contabil au fost operate modificări la nivel de rapoarte. Acestea au fost grupate pe trei categorii: rapoarte despre clienţi (urmărire linii de credit, termene de plată, bonusuri etc.), rapoarte manageriale (urmărire centre de cost, evoluţie vânzări pe regiuni şi reprezentanţi etc.) şi rapoarte către grup cu privire la activitatea şi performanţele economice locale. Complementar, au fost realizate şi rapoarte privind soldurile şi vechimea acestora, necesare pentru evaluarea previziunilor de cash-flow.


„Doream să putem face analize asupra modului în care se desfăşoară activitatea, să putem urmări centrele de cost şi profit, dar şi să putem furniza partenerilor informaţii cât mai exacte despre relaţiile noastre comerciale. Complementar, am urmărit şi să dăm posibilitatea angajaţilor, inclusiv celor din departamentul de vânzări, să aibă acces la date şi să le consulte singuri, fără să mai aştepte informaţii din partea colegilor din alte departamente. Cu Microsoft Dynamics NAV, toate aceste obiective au fost îndeplinite“.
Mihaela Priboi, Director Economic

AGER Solutions este Microsoft Gold Certified Partner, ocupând o poziţie de top ca implementator Microsoft Dynamics NAV în România. Compania a realizat numeroase proiecte Microsoft Dynamics NAV pentru importante companii autohtone şi internaţionale, având circa 50 clienţi, printre care: Einhell, Hilti, Den Braven, Agrovet, Antalis, NHR Agropartners, EGL, Dalkia, Europa FM, Radio 21, Nexans, TVR, Viarom, Oerlikon, Comfert, KD, Krka, Olympic Casino, RH Printing, Studio Moderna, Tricomserv, WIEE, WIROM.
Telefon: 021 233 8096
021 233 8097
www.ager-solutions.ro
office@ager-solutions.ro



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite