Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Financiar-Bancar >> Stiri si comunicate

Viveo, locul 6 in topul celor mai vanduse sisteme bancare din lume

03 Iunie 2009Produsul V.bank al celor de la Viveo s-a clasat pe locul 6 în topul celor mai vândute sisteme global bancare pentru băncile universale, realizat de prestigiosul International Banking Systems Publishing. Soluţiile V.bank sunt realizate în Bucureşti, de către dezvoltatori români şi au la bază experienţa specialiştilor internaţionali ai Viveo. Clasamentul este realizat ţinând cont de numărul de clienţi noi pentru sistemele de core banking. Viveo a semnat în 2008 contracte cu 15 bănci pentru refacerea sistemului informatic prin soluţiile V.bank. Astfel, Viveo a adăugat portofoliului de peste 750 de clienţi nume importante, precum Banque Centrale Populaire, care foloseşte soluţiile V.bank în ţările în care are subsidiare şi filiale, Credit Mutuel du Senegal, prima instituţie de microfinanţare din Senegal, Monabanq, bancă funcţionând exclusiv online, Citik Ka Wah Bank, una din cele mai mari bănci din China, Robecco, Swiss Life Bank, Barclays, Natixis Payment, Bank of China s.a.
Această poziţie este rezultatul inovaţiilor obţinute cu investiţii majore, care s-au tradus în 2008 prin peste 45 de noi contracte şi mai mult de 80 de implementări realizate în toate cele 4 continente. Aceste investiţii permit grupului Viveo să ofere clienţilor săi din mediul financiar-bancar singura gamă de soluţii complet modulară, care exploatează la maxim arhitectura SOA şi tehnologiile web 2.0, localizată deja în 5 limbi de circulaţie internaţională.
Martin Hubert, Directorul General Adjunct al Viveo, declară: „V.bank oferă băncilor un răspuns tehologic adecvat tuturor nevoilor organizaţionale, comerciale şi de conformare regulamentară pentru următorul deceniu. Topul realizat de IBS Publishing demonstrează că suntem pe drumul cel bun, obiectivul nostru pentru următorii trei ani fiind intrarea în top 5 realizatori de software financiar-bancar prin continuarea investiţiilor, atât în tehnologie cât şi în divizia noastră de consultanţă bancară.”
Bazându-se pe experienţa de peste 25 de ani în crearea de software financiar-bancar şi în consultanţă, Viveo oferă posibilitatea actorilor din lumea bancară să se conformeze cu uşurinţă noilor reglementări ca SEPA sau cele de Luptă împotriva Spălării Banilor, să îşi optimizeze costurile de exploatare prin industrializarea producţiei şi să îşi dezvolte capacitatea de creare de valoare adăugată şi de satisfacere a clienţilor.


Soluţiile V.bank sunt realizate în Bucureşti, fiind rezultatul colaborării între specialişti francezi, fini cunoscători ai domeniului bancar şi dezvoltatori de software români: „Succesul V.bank îl pun pe seama unei comuniuni între experienţa şi know-how-ul consultanţilor bancari din cadrul grupului şi creativitatea echipelor de dezvoltare din România, care au găsit întotdeauna cele mai eficiente soluţii pentru a răspunde nevoilor actuale şi viitoare ale băncilor şi instituţiilor financiare internaţionale.”, a declarat Victor Martin, Director General pentru Viveo în România. Este al doilea succes de acest fel pentru Viveo, în 2008 urcând cinci locuri şi în topul Fintech al companiilor furnizoare de servicii şi soluţii bancare, clasament având la bază veniturile obţinute.
Topul IBS Sales League Table este realizat de către IBS Publishing şi este bazat pe vânzările de sisteme de core banking unor clienţi noi. IBS Publishing ia în considerare pentru realizarea topului piaţa soluţiilor back-office adresate băncilor de tip wholesale, retail şi private.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite
diana
aceastea sunt solutii de core banking; ar fi interesat de analizat si capital makets.
03 Iunie 2009, 04:57:02