Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

INA vrea să-şi extindă activitatea

03 Iunie 2009



Institutul Naţional de Administraţie (INA) a organizat pe 2 iunie, cea de-a cincea ediţie a Forumului Naţional al Formării în Administraţia Publică. Ediţia din acest an a avut ca scop evidenţierea eforturilor întreprinse şi rezultatele obţinute de toate instituţiile administraţiei publice în ceea ce priveşte formarea continuă a funcţionarilor publici. Cu această ocazie a fost prezentată, în cadrul unei conferinţe de presă şi noua conducere a INA, formată din Mircea Coşea, director general şi Crinuţa Dumitrean, director adjunct.
Mircea Coşea consideră nesatisfăcător modul în care INA este prezentă în formarea funcţionarilor publici şi doreşte să crească nivelul de vizibilitate al instituţiei prin tipărirea de broşuri, reviste şi organizarea unor evenimente.
„Foarte multe cursuri care se fac la INA sunt organizate de anumite firme care sunt în afara INA. Practic, INA se află în afara sistemului. Nu dorim să renunţăm la aceste colaborări, ci să îmbunătăţim relaţia cu aceste firme, ca să beneficiem şi noi. Ne punem şi problema unei instituţii care ar trebui să acrediteze aceste cursuri”, a declarat Coşea.
Conducerea INA intenţionează să depună un proiect legislativ care să aducă îmbunătăţiri legii de funcţionare a INA.
„Intenţionăm să ne extindem activitatea la nivelul cercetării şi în domeniul consultanţei. Dorim să devenim aplicanţi pentru proiecte europene care ţin de administraţie. Avem capacitatea profesională de a oferi consultanţă pentru accesarea proiectelor, dar legea de funcţionare nu ne permite deocamdată să facem aceste lucruri. Contractele care vin prin Phare sunt licitate prin Ministerul de Finanţe, dar INA nu poate participa la licitaţii. Cerem o relaţie normală cu firmele de training, pentru a beneficia şi noi”, a precizat Mircea Coşea.
De asemenea, conducerea INA intenţionează să extindă foarte mult relaţiile externe ale INA. INA nu mai este membră a Asociaţiei Europene a Instituţiilor de Administraţie, conform unei decizii a vechii conduceri.
„Există la nivelul INA un corp de experţi care pot fi utilizaţi în contracte la nivel european”, a mai spus Mircea Coşea, subliniind şi faptul că rolul INA trebuie consolidat.




Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite