Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Altele >> Stiri si comunicate

Fabrica de reciclare a deseurilor electrice si electronice, la Frasinu

05 Iunie 2009



UniCredit Ţiriac Bank a acordat GreenWEEE International o finanţare în valoare de 4,63 de milioane de euro pentru punerea în funcţiune, în Buzău, a celei mai mari fabrici care furnizează servicii integrate de tratare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice din sud-estul Europei.
Facilitatea a fost acordată pe o perioadă de şapte ani şi a avut ca scop achiziţia de echipamente de tratare şi procesare conforme cu Directiva UE 2002/96/EC pentru deşeuri de echipamente electrice şi electronice (DEEE). Fabrica a necesitat o investiţie totală de circa 10 milioane de euro. Cifra de afaceri estimată de GreenWEEE pentru primul an de funcţionare se situează între 1 şi 2 milioane de euro.
„Deschiderea fabricii, o premieră pe piaţa românească şi regională de profil, a fost posibilă cu sprijinul UniCredit Ţiriac Bank, care a finanţat aproape jumătate din investiţia necesară pentru proiect, restul fiind acoperit din fonduri proprii”, a declarat Marius Costache, director general al GreenWEEE International.
GreenWEEE este amplasată în localitatea buzoiană Frasinu, având o suprafaţă totală de 10.795 m². Fabrica are o capacitate de procesare de 50.000 de tone de DEEE pe an, ceea ce reprezintă de trei ori mai mult faţă de cantitatea colectată în România în 2008. Întregul proces de reciclare respectă mediul prin tratarea corectă a deşeurilor, proces din care rezultă materii prime secundare ce vor intra din nou în circuitul economic.
„Dorim să integrăm progresiv în România finanţări pentru industrii durabile şi nepoluante, facilitatea pentru GreenWEEE fiind prima de acest gen. În prezent, ne propunem să desfăşurăm o campanie naţională de finanţare a consiliilor locale şi judeţene şi a companiilor private preocupate de implementarea proiectelor cu impact benefic asupra mediului. Pentru o mare parte dintre ele acordăm şi consultanţă în vederea accesării fondurilor structurale”, a declarat Răsvan Radu, Preşedinte Executiv al UniCredit Ţiriac Bank.




Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite