Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

MCSI a finalizat Strategia natională pentru serviciul universal

09 Iunie 2009



Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale a anuntat finalizarea Strategiei nationale privind implementarea serviciului universal in sectorul comunicatiilor electronice. Documentul a fost adoptat prin Ordinul Ministrului Comunicatiilor si Societatii Informationale nr. 461/27.05.2009, urmand a fi publicat in Monitorul Oficial. Principalele obiective ale acestei strategii sunt urmatoarele:
• Asigurarea pana la data de 31 decembrie 2012 a accesului la reteaua publică de telefonie, la punct fix, pentru fiecare cetatean al Romaniei;
• Asigurarea serviciului de informatii privind abonatii si punerea la dispozitie a registrelor abonatilor;
• Asigurarea accesului la telefoanele publice cu plată;
• Asigurarea de conditii egale pentru utilizatorii cu handicap.
Prin noua strategie se va miza pe dezvoltarea de infrastructura si se va renunta la solutia telecentrelor. Se va pune accent pe dezvoltarea de retele atat fixe, cat si mobile care vor furniza servicii la punct fix. Ele vor fi finantate din fondul de serviciu universal si vor asigura accesul populatiei in procent de 100% pana in 2012. Conform strategiei se vor realiza investitii in infrastructura care vor fi destinate zonelor neacoperite sau acoperite partial cu servicii de comunicatii electronice. Un element al noii strategii este introducerea unui nou model de finantare astfel ca fondul pentru serviciul universal va fi colectat dupa organizarea procedurii de licitatie, cand se cunoaste deja suma necesara pentru finantarea serviciului universal. Ulterior, ANCOM va proceda la colectarea acestei sume de la operatorii si furnizorii de comunicatii electronice.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite