Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Enterprise Applications >> Comunicatii >> Stiri si comunicate

Vodafone Romania anunta reducerea tarifelor de roaming

09 Iunie 2009Vodafone Romania anunta reducerea tarifelor standard de roaming (prin Vodafone World) pentru serviciile de voce si SMS, in tarile Uniunii Europene, conform normelor Comisiei Europene. Clientii Vodafone Romania vor beneficia de noile tarife pentru SMS-urile, apelurile efectuate si pentru apelurile primite in statele membre ale Uniunii Europene si in tarile din Spatiul Economic European (EEA) – Islanda, Liechtenstein si Norvegia, precum si in Elvetia, incepand din 16 iunie 2009, cu doua saptamani inainte de termenul prevazut de Comisia Europeana.
De asemenea, Vodafone Romania introduce, incepand din 16 iunie 2009, si noul mod de tarifare a apelurilor in roaming, efectuate si primite in spatiul european, in conformitate cu reglementarile Comisiei Europene. Astfel, apelurile initiate in Uniunea Europeana, in spatiul EEA si in Elvetia catre destinatii din aceleasi teritorii vor fi tarifate la secunda dupa primele 30 de secunde, iar pentru apelurile primite in aceste tari, clientii Vodafone vor beneficia de tarifare la secunda.*
Incepand din 16 iunie 2009, atat abonatii Vodafone, cat si utilizatorii Cartelei Vodafone care calatoresc in state membre ale Uniunii Europene, in EEA, precum si in Elvetia vor beneficia de urmatoarele tarife de roaming, prin Vodafone World:
- 0,512 euro cu TVA/min pentru un apel efectuat catre orice destinatie din Uniunea Europeana, EEA si Elvetia, fata de 0,547 euro cu TVA.
- 0,226 euro cu TVA/min pentru un apel primit pe teritoriul Uniunii Europene, EEA si Elvetiei, fata de 0,262 euro cu TVA.
- 0,131 euro cu TVA/SMS pentru SMS-urile trimise in roaming din Uniunea Europeana, EEA si Elvetia catre orice destinatie, fata de 0,345 euro cu TVA/SMS pentru clientii serviciilor pe baza de abonament si 0,35 euro credit/SMS pentru utilizatorii Cartelei Vodafone.
In plus, tot din 16 iunie 2009, clientii Vodafone Romania aflati in roaming in tarile membre ale Uniunii Europene, EEA si Elvetia, se pot bucura de acces la Internet de pe laptop sau de pe telefonul mobil si acces la e-mail prin solutiile BlackBerry si Windows Mobile E-mail, la un tarif unic de 5,95 euro cu TVA /MB (redus de la 7,14 euro/MB cu TVA), indiferent de reteaua pe care o utilizeaza in aceste destinatii. Acelasi tarif este valabil si in restul teritoriilor, pentru traficul realizat in retele partenere Vodafone.
Atat abonatii Vodafone Romania, cat si utilizatorii cartelei Vodafone care calatoresc in cele mai populare destinatii europene, au posibilitatea sa acceseze internetul de pe telefonul mobil folosind si optiunea Passport Date Mobile, pentru o taxa de conectare a sesiunii de date plus un tarif unic de 2,38 euro cu TVA/ MB. Taxa de conectare pe sesiune pentru tarile Passport din Europa este de 0,893 Euro cu TVA. Pentru tarile Passport din restul lumii**, taxa de conectare este 2,142 euro, cu TVA).


* Apelurile in roaming initiate in Uniunea Europeana, in spatiul EEA si in Elvetia, cu durata sub 30 de secunde, vor fi tarifate prin rotunjire la 30 de secunde. Apelurile efectuate cu o durata mai mare de 30 de secunde vor fi tarifate la secunda. Apelurile in roaming primite in Uniunea Europeana vor fi tarifate la secunda.


**Tarile in care este disponibila optiunea Passport Date Mobile sunt: Albania, Australia, Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Cehia, Danemarca, Elvetia, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Japonia, Letonia, Lituania, Luxembourg, Malta, Marea Britanie, Olanda, Noua Zeelanda, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria, Turcia.
Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite