Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Stocare >> Stiri si comunicate

Fujitsu lanseaza noi solutii de stocare ETERNUS

10 Iunie 2009



Fujitsu isi consolideaza portofoliul de solutii pentru stocarea datelor sub un brand nou: ETERNUS. Astfel, compania a lansat noile sisteme de stocare online ETERNUS DX60 și DX90 ce pun la dispoziţia clienţilor o gamă largă de soluţii de stocare și protecţie a datelor pentru orice tip de afacere. Seriei ETERNUS i se alătură acum noile modele RAID entry-level ETERNUS DX60 și DX80, ce oferă noi caracteristici cum ar fi un consum mai redus de electricitate și o administrare simplificată a fișierelor, venind în întâmpinarea cerinţei din ce în ce mai acute a întreprinderilor mijlocii de îmbunătăţire a redundanţei datelor. De asemenea, Fujitsu anunţă lansarea ETERNUS LT, un sistem entry-level de stocare pe bandă magnetică, și a versiunii 4.1 a ETERNUS CS, cunoscut înainte sub denumirea de CentricStor VT, principala soluţie de stocare virtuală pe bandă magnetică destinată marilor centre de date. Ambele produse oferă clienţilor soluţii practice de protecţie a datelor, extinzând gama soluţiilor de arhivare și backup disponibile de la aplicaţiile virtuale pe bandă magnetică pentru întreprinderi, până la soluţii automatizate entry-level extrem de ieftine și eficiente. Noua versiune a ETERNUS CS are performanţe substanţial îmbunătăţite și un hardware adus la zi. Prin nivelul ridicat de protecţie a datelor și perfecta integrare a sistemelor pe disc și bandă magnetică, ETERNUS CS este mai scalabil ca niciodată. „În ziua de azi, organizaţiile au nevoie de un partener IT care să le asigure o gamă largă de soluţii de stocare sigure, dar și inovatoare, care să-i ajute să facă faţă creșterii rapide a volumului de date și unor nevoi de administrare a informaţiei aflate într-o continuă schimbare, spune Richard Villars, Vice President, Storage Systems and IT Strategies la IDC. „Prin intermediul mărcii ETERNUS, globalizarea portofoliului de stocare al Fujitsu va permite companiei să ofere clienţilor săi din întreaga lume o gamă mai largă de soluţii de stocare, backup și protecţie a datelor.”
„Noile modele ETERNUS DX marchează debutul prezenţei noastre pe piaţa de stocare globală și continuă povestea de succes a mărcii ETERNUS,” remarcă Dr. Helmut Beck, Vice President Storage Business la Fujitsu Tehnology Solutions. „Conformându-se principiilor directoare ale mărcii ETERNUS, noile modele oferă centrelor de date cea mai înaltă calitate, siguranţă și flexibilitate.”
ETERNUS DX60 și DX80, noile produse din segmentul entry-level, se bazează pe generaţia anterioară de sisteme FIbreCAT SX60 și SX 80 și ETERNUS 2000, constituind un excelent exemplu al înaltei calităţi a produselor noastre.
Ambele sisteme ETERNUS DX oferă disponibilitate, siguranţă și viteză la un preţ atractiv. Modelele, scalabile de la 292 GB la 120 TB (DX80) au componente redundante și utilizează tehnologia Fibre Channel de 4, sau 8 GB/sec., propunând și un număr de funcţii noi ce asigură o mai mare disponibilitate și o mai rapidă recuperare a datelor, inclusiv opt imagini de backup (ce pot fi extinse până la 1024) ce permit crearea unor backup-uri rapide. Pe lângă toate acestea, un sistem de criptare ușor de activat împiedică accesul neautorizat la datele confidenţiale. Modelele seriei ETERNUS DX au și o funcţie EcoMode, bazată pe tehnologia MAID (Massive Array of Idle Disks) ce permite unităţilor de stocare care nu mai sunt folosite (cum ar fi hard discurile rezervate backup-urilor zilnice) să fie închise pentru a conserva energia – funcţie destinată centrelor de date „ecologice”.


ETERNUS DX60 și DX80 protejează integritatea datelor de pe disc și din memoria cache prin intermediul Data Block Guard, o funcţie ce poate detecta și corecta automat coruperea datelor. În plus, în cazul unei întreruperi a alimentării cu electricitate, caracteristica CacheProtector a acestor sisteme rescrie conţinutul memoriei cache a controller-ului RAID în memoria flash. Un condensator economisește curentul electric; spre deosebire de bateriile tradiţionale, acesta se reîncarcă în numai câteva minute, permiţând memoriei cache să fie folosită din nou foarte repede. Prin urmare, sistemul rămâne protejat în cazul unei pene de curent și revine la performanţă maximă imediat ce alimentarea a fost reluată. Sistemele au și o nouă funcţie de „Copie Redundantă”, ce intră în acţiune la primele semne de avarie ale hardului, copiind automat datele de pe discul în chestiune. Ceea ce reduce drastic timpul de recuperare.

Instalare si administrare

O problemă ce dă multe bătăi de cap companiilor este complexitatea administrării infrastructurii IT și timpul alocat acesteia. Sistemele ETERNUS DX oferă consumatorilor capacitate maximă de utilizare: un program de administrare preinstalat cu propria-i interfaţă grafică asigură o operare zilnică lejeră, lipsită de inconveniente – fără a necesita o pregătire specială din partea utilizatorilor. În plus, programul ETERNUS SF simplifică administrarea și întreţinerea sistemului de stocare, oferind, spre exemplu, un sistem de control centralizat al resurselor de stocare SAN/DAS/NAS și sporind eficienţa de operare.


Backup pe un mediu de stocare potrivit
ETERNUS DX60 și DX80 sunt echipate cu soluţii de stocare SAS extrem de performante și cu hard discuri SAS nearline de mare capacitate. Alături de sistemele SSD ce vor fi disponibile în decursul acestui an, soluţiile oferă un set comprehensiv de opţiuni pentru administrarea datelor. Datele pot fi salvate pe mediul potrivit în funţie de modul de utilizare necesar pentru îndeplinirea unor obiective precum costul, viteza, timpul de acces, durata de viaţă și accesibilitatea. Prin introducerea caracteristicii de migrare RAID, datele pot fi mutate în timp real între diferitele reţele și hard discuri RAID.
Modelele ETERNUS DX au patru porturi, putându-se conecta la maximum 128 de servere într-o reţea SAN. În prezent, aceste modele sunt livrate cu o interfaţă Fibre Channel, dar în curând vor dipune și de interfeţe iSCSI și SAS.
Modelele ETERNUS DX60 și DX80 pot fi folosite pentru o mare varietate de aplicaţii, printre care și consolidarea stocării datelor și programe critice, cum ar fi accesul la bazele de date, sau e-mail, arhivarea și backupul. Sunt ideale pentru utilizarea în medii de servere virtuale, cu platforme de infrastructură VMware VSphere și Microsoft Hyper-V.


Preţ și disponibilitate:
Modelele ETERNUS DX60 și DX80 vor fi disponibile începând cu data de 1 iule 2009, pornind de la 3.800 de euro pentru configuraţia de bază.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite