Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Omnilogic Day

16 Decembrie 2004



La sfarsitul lunii noiembrie a avut loc Omnilogic Day, eveniment dedicat prezentarii portofoliului de servicii si platformei de solutii oferite de compania OMNILOGIC pietei IT&C din Romania. La eveniment au participat reprezentanti ai companiilor Omnilogic, Cisco Systems, Sun Microsystems, Nortel Romania, Symantec Corporation, Betrusted si Novell.


Dragos Florescu, Project Manager, a prezentat serviciul OmniSupport dezvoltat de Omnilogic in scopul imbunatatirii nivelului de asistenta oferit clientilor. Noul serviciu diversifica portofoliul de servicii oferit clientilor si a fost realizat prin efortul a trei departamente ale companiei: Departamentul Networking si Telecomunicatii, Departamentul de Servicii Profesionale si Departamentul Tehnic. Produsul imbunatateste nivelul de asistenta prin rapiditate si eficienta, si ofera clientilor mai multe tipuri de ajutor: suport operational, sfaturi tehnice, recuperare in caz de urgenta, documentatii tehnice si alte servicii online de suport si asistenta. Monitorizarea acestui proces este stricta si bazata pe Service Level Agreement (SLA). Centrul de Suport Tehnic prezinta o flexibilitate deosebita, putand incorpora si alte proceduri viitoare, de o importanta deosebita pentru client: proceduri de Return of Merchandise Authorization (RMA), suport de garantie si post-garantie, knowledge base, forum, feed-back-uri si generarea de rapoarte de activitate.


In pozitia sa de Value Added Distributor, Omnilogic ofera atat produse cu valoare adaugata, cat si servicii profesionale (expertiza pentru piata de telecomunicatii si operatori) si se pozitioneaza in avangarda noutatilor si a tendintelor tehnologice din domeniul IT&C.
Bogdan Constantinescu, Country Manager al Cisco Systems Romania, a vorbit despre dezvoltarea retelelor „self defence“. „Self-defending network“ este o strategie propusa de Cisco pentru a putea identifica, preveni si permite adaptarea la amenintari la nivelul retelei. O astfel de retea se bazeaza pe solutii de securitate integrate, este adaptabila cerintelor organizationale de securitate in permanenta schimbare, ofera o inalta disponibilitate a retelei, asigura un raspuns rapid si extrem de precis la evenimente si nu in ultimul rand ofera un cost si nivel de complexitate a managementului scazute.


Sun revine in forta
In continuare, John Foster, Volume System Manager pentru Europa de Sud-Est al companiei SUN Microsystems, a declarat: „SUN revine in forta si incearca sa schimbe perceptia ca produsele companiei sunt scumpe”.


In cadrul expunerii „Eliminating Boundaries – Solutions for the Emerging Virtual Enterprise”, Dan Garlasu, Country Manager al Nortel Romania, a sustinut ca traim intr-o economie bazata pe cunoastere, al carei motor este „intreprinderea virtuala”. Spre deosebire de economia traditionala, acest tip de economie se deplaseaza acolo unde exista forta de munca de inalta calificare. Reprezentantul Nortel a vorbit despre necesitatea eliminarii granitelor pentru intreprinderea virtuala, prin imbinarea tehnologiilor de comunicare in scopul realizarii unei retele virtuale complexe si flexibile.


Nu exista securitate 100%
Szabolcs Konkoly Thege, Country Manager pentru Ungaria si Romania al Symantec Corporation, a prezentat expunerea „Integritatea Informatiei”, subliniind necesitatea pastrarii unui echilibru intre securitate si operabilitate si a unui nivel de risc acceptabil. „Informatia sigura, dar indisponibila, nu foloseste nimanui”, a declarat vorbitorul.
Laurentiu Dragomir, Product Manager, a prezentat gama completa de echipamente RAD DATA COMMUNICATIONS, solutii la cheie si echipamente pentru retele LAN si WAN. Prin implementarea solutiilor bazate pe modemurile ASMi-52 si ASM 61 costurile se pot reduce in anumite situatii cu pana la 50%. Distanta de transmisie in cazul alegerii ASM 60, care este cu 60% mai mare comparativ cu alte modem-uri SVDSL, poate duce la cresterea veniturilor.


Euan MacAra, Vicepresedinte al Departamentului Dezvoltare din cadrul companiei Betrusted, parte a grupului CyberTrust, a vorbit despre reducerea costurilor si despre securizarea retelelor prin intermediul MSS (Managed Security Services). MSS asigura monitorizarea, managementul si suportul permanent al dispozitivelor de securitate, ceea ce eficientizeaza activitatile companiei si reduce costurile pana la 75%. Acest produs se afla pe locul 3 la nivel mondial si pe primul loc in Europa, monitorizand 4200 de dispozitive de securitate.


Prezentari Novell
In incheiere, Claudiu Borsan, Country Sales Manager in cadrul companiei Novell a lansat oficial in Romania primul sistem de operare pentru desktop Novell. Aceasta solutie intregeste oferta companiei care acum cuprinde intreaga gama de produse incepand cu servere, desktop-uri, aplicatii si solutii pentru mediul Linux, Microsoft, Netware sau Unix. Principalul avantaj al desktop-ului abia lansat este cresterea productivitatii companiilor datorita pretului sau scazut raportat la pachetele de software incluse, mediul „enterprise“ fiind mediul caruia produsul i se adreseaza la care se pot adauga insa si punctele de informare, terminale call-center sau statii de lucru pentru „home-user“. Produsul reprezinta o alternativa reala la statiile de lucru Unix sau Microsoft iar cele 2 interfete de lucru incluse (GNOME si KDE) vin in intampinarea necesitatilor utilizatorilor din ce in ce mai numerosi si pretentiosi in mediul de lucru Linux. Desktop-ul permite crearea si utilizarea documentelor atat in format Microsoft Office cat si OpenOffice (inclus in pachet) iar browser-ul Mozilla alaturi de cel mai bine cotat sistem de email si comunicare -Evolution- confera desktop-ului Novell toate atuurile unui sistem de operare complet. Conform unui studiu din luna martie 2004, 45% dintre companiile nord-americane utilizeaza sau testeaza desktop-ul de Linux.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite