Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Securitate >> Stiri si comunicate

Scanare gratuită de viruşi cu Trend Micro

10 Iunie 2009



Trend Micro a lansat recent noua versiune HouseCall™ 7.0 beta a popularului serviciu online pentru scanarea şi detectarea viruşilor şi a altor tipuri de malware de pe calculatoarele personale. Apărut pentru prima dată online în 1997, HouseCall are în noua versiune nu doar o interfaţă modificată, dar oferă şi un timp de scanare mai scurt decât variantele anterioare. Pentru a detecta şi elimina mai repede viruşii şi alte tipuri de malware, serviciul HouseCall include acum şi elemente din Trend Micro Smart Protection Network.
Într-un mediu în care ameninţările informatice evoluează într-un ritm foarte rapid, House Call 7.0 este un serviciu ideal pentru completarea protecţiei oferite de o soluţie antivirus existentă pe computer, oferind utilizatorului posibilitatea de a identifica rapid eventualele pericole din mediul online.
Utilizatorii serviciului gratuit HouseCall 7.0 au la dispoziţie o interfaţă simplificată prin care pot scana calculatorul de viruşi mai rapid şi mai uşor. De asemenea, pentru a realiza scanarea computerului, un software de tip client este descărcat pe calculator, în loc să se folosească un agent Java sau ActiveX. Astfel se elimină problemele de incompatibiltate cu browserul de Internet. Utilizatorul poate activa acest software-client cu până la 90 de zile înainte ca serviciul să expire. După expirarea celor 90 de zile, utilizatorul va putea descărca un nou software-client actualizat.
Utilizând tehnologia Smart Scan, HouseCall 7.0 este capabil să identifice elementele active
de tip malware prin scanarea acelor zone ale sistemului în care este cel mai probabil ca acestea să se fixeze, reducând astfel timpul de verificare de la câteva ore la câteva minute. Infecţiile detectate sunt eliminate rapid prin utilizarea unor funcţii de curăţare îmbunătăţite faţă de versiunile anterioare ale serviciului..
HouseCall 7.0 oferă următoarele noi funcţionalităţi:


•Software-client independent de browser care elimină problemele de compatibilitate cu acesta.
•Tehnologia Smart Scan pentru scanarea inteligentă a elementelor active de malware, reducând timpul de verificare a sistemului la doar câteva minute.
•Serviciul Trend Micro in-the-cloud de detectare a ameninţărilor informatice, pentru identificarea imediată a elementelor de tip malware, fără cerinţe majore de download.
•Smart Feedback care comunică informaţiile legate de ameninţările informatice către Smart Protection Network făcând posibilă corelarea datelor referitoare la reputaţia online a website-urilor într-o reţea globală, astfel încât detectarea noilor pericole din mediul online este mult mai rapidă.
•Verificarea şi restabilirea sistemului, funcţionalitate care permite utilizatorilor să compare rezultate ale scanărilor anterioare şi să recupereze fişiere.


HouseCall 7.0 este compatibil cu: Windows XP (32-bit) Home sau Professional cu SP2 sau SP3; Windows Vista™ (32-bit) Ultimate, Business, Home Premium sau Home Basic cu SP1; Windows 7 RC (32-bit).




Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite
david
Nu reusesc sa-mi scanez gratis calculatorul si nici sa-mi instalez un program anti virus, am incercat cu SPYWARE DOCTOR DAR IMI CERE SA MA INREGISTRZ SI NU STIU. CE POT SA FAC?
07 Februarie 2010, 06:15:01
doru nebunu
Ce ai putea sa faci ?INREGISTREAZATE
26 Martie 2010, 04:00:04
eugen
vreau să-mi scanez gratis calculatorul cu o versiune mai eficientă
09 Noiembrie 2011, 01:30:13
mihai
vreau sami scanez calcuatorul de virusi
31 Martie 2012, 04:51:56