Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Managerial Tools >> Lumea Geospatiala >> Stiri si comunicate

Lumea Geospaţială la a VII-a ediţie

15 Iunie 2009



Cea de-a VII-a ediţie a conferinţei de educaţie şi actualizare pentru utilizatorii de soluţii Intergraph din România, Lumea Geospaţială 2009, s-a încheiat vineri, 12 iunie. Alături de compania organizatoare, Intergraph Computer Services, evenimentul a fost susţinut de partenerul Microsoft România şi sponsorii Romsys, CSR, Blom România şi PMSolutions.
Anul acesta, tema principală a conferinţei a fost legată de sursele şi modalităţile de finanţare a soluţiilor geospaţiale. Pe lângă informaţiile legate de cele mai recente dezvoltări tehnologice ale domeniului geospaţial, participanţii au avut ocazia să se implice în dezbateri pe marginea tematicii generale a conferinţei, în special în cadrul mesei rotunde care i-a avut ca invitaţi pe Sevil Sumanariu, director coordonator Uniunea Naţionala a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR), Mihai Pocanschi, reprezentant al Agenţiei de Dezvoltare a regiunii Centru (ADR), precum şi consultanţii de specialitate Cătălin Hristea (PMSolutions) şi Radu Onofrei (Romactiv). Tema a fost dezbatută din mai multe puncte de vedere, începând cu identificarea principalelor surse de finanţare a soluţiilor geospaţiale pentru adminstraţia publică, eforturile necesare pentru accesarea acestora, beneficii aşteptate, precum şi cele mai frecvente greşeli şi cele mai bune practici în realizarea unei cereri de finanţare.
În cadrul serii festive de joi seara, au fost decernate premiile anuale oferite de Intergraph atât clienţilor săi din România pentru soluţiile geospaţiale implementate în anul 2008 – 2009, cât şi persoanelor cu merite deosebite în dezvoltarea domeniului geospaţial.
Premiul pentru management geospaţial a revenit echipei manageriale de la Primăria Municipiului Braşov pentru reformarea modului în care se iau deciziile manageriale în primărie utilizând sistemul informatic geospaţial. Soluţia cu cel mai mare impact social a fost desemnată ca fiind cea a Consiliului Judeţean Constanţa. Este vorba de SIGRIT, proiectul transfrontalier de prevenire a riscurilor la inundaţii în judeţul Constanţa şi zona gestionată de Municipalitatea Dobrich din Bulgaria. Premiul pentru pionierat geospaţial a fost câştigat de Poliţia Comunitară a Municipiului Sibiu în calitate de prima poliţie comunitară din România care şi-a informatizat activitatea cu o soluţie geospaţială, iar premiul pentru promovarea domeniului geospaţial a revenit lui Marian Tutilescu, fost Director General al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB) pentru sprijinul acordat echipei IT a instituţiei pentru promovarea conceptului de informatizare geospaţială a Poliţiei Române.
Ca în fiecare an, participanţii s-au putut înscrie şi într-un concurs de postere care a urmărit să evidenţieze prin intermediul unei ilustrări de tip hartă, cele mai interesante modalităţi de utilizare a unei soluţii geospaţiale Intergraph implementate în instituţiile din România. Dintre cei 11 participanţi care au expus şi susţinut lucrarea cu o scurtă prezentare, premiul întâi a fost acordat Primăriei Sibiu pentru o lucrare colaj reprezentând mai multe soluţii digitale geospaţiale. Premiul al doilea a revenit Primăriei Municipiului Braşov cu o descriere ilustrată a bazelor dispeceratului tehnic al municipiului Braşov. Premiul al treilea a fost acordat Inspectoratului General al Poliţiei Române cu lucrarea despre maparea criminalităţii cu ajutorul unei solutii geospaţiale.
Pentru imagini şi alte informaţii legate de eveniment, accesati www.lumeageospatiala.ro




Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite