Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Peste 1.900 de tranzactii prin ghiseul virtual de plati

16 Iunie 2009



În perioada 1 ianuarie-15 iunie 2009, numărul total al tranzacţiilor desfăşurate prin intermediul Ghişeului Virtual de Plăţi a fost de 1.923, din care 721 de tranzacţii au fost realizate pentru plata impozitelor de venit, iar 1.202 pentru plata amenzilor de circulaţie către Primăria Municipiului Bucureşti. Pentru acelaşi interval, valoarea totală a tranzacţiilor a fost de 554.386,57 RON din care 426.087,3 RON a reprezentat valoarea încasărilor pentru impozitele pe venit şi 128.299,27 RON valoarea pentru plata amenzilor de circulaţie.
De la 1 octombrie 2008, momentul în care a fost lansată noua facilitate de plată a impozitelor de venit prin intermediul www.ghiseul.ro, şi-au achitat online obligaţiile fiscale la bugetul de stat 1.622 de contribuabili.
„Trendul ascendent al numărului de utilizatori ai Ghişeul Virtual de Plăţi este îmbucurător şi denotă faptul că a crescut gradul de încredere al cetăţenilor în utilizarea serviciilor publice electronice. Prin sistemele noastre vrem să oferim alternativa electronică la serviciile publice, clasice, urmând ca cetăţenii să decidă care este varianta mai confortabilă. Încurajăm utilizarea serviciilor electronice şi implicit a semnăturii electronice, pentru o economie de timp, resurse materiale şi financiare”, a declarat Bogdan Mihăilescu, preşedintele ASSI, operatorul sistemului.
Începând din 15 iunie a.c., rapoartele zilnice cu privire la tranzacţiile desfăşurate prin Ghişeul Virtual de Plăţi, referitoare la impozitele plătite către bugetul statului, se trimit online către Trezoreria Statului, semnate electronic cu certificat digital calificat.




Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite