Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cercetare si Invatamant superior >> Stiri si Evenimente

Dupa Geneva, ROBOSCAN cucereste si Varsovia

18 Iunie 2009




La inceputul lunii s-a desfasurat cea de-a 3-a editie a Salonului International de Inventii si Inovatii IWIS 2009 de la Varsovia, Polonia. Rezultatele obtinute de inventatorii români prezenti în Standul României organizat sub egida MEdCI-ANCS au fost: 8 Medalii de Aur, dintre care 2 cu Felicitarile Juriului, 2 Medalii de Argint, precum si 3 premii speciale. ROBOSCAN, cel mai avansat sistem de radiografiere cu raze gama a camioanelor, inventia firmei MB Telecom care a câstigat în acest an Marele Premiu al Salonului International al Inventiilor, Tehnicilor si Produselor Noi de la Geneva-ELVETIA. ROBOSCAN s-a impus si la Salonul Polonez, unde a obtinut prestigiosul Premiu OMPI (Organizatia Mondiala pentru Proprietate Intelectuala).



La invitatia Asociatiei Inventatorilor din Polonia, cercetarea si inventica româneasca au participat sub egida Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii – Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica cu un numar de 10 inventii. A fost un prim pas al colaborarii bilaterale stabilite în domeniul inventicii între România si Polonia, care va fi urmat de participarea unei delegatii de inventatori polonezi la evenimentul similar organizat la Bucuresti în perioada 28-31 octombrie a acestui an: cea de a XIII-a editie a Salonului International de Inventii, Cercetare Stiintifica si Tehnologii Noi „INVENTIKA-2009”.

Premiile obtinute de cele 10 inventii românesti prezentate în Standul României organizat sub egida MEdCI-ANCS au fost completate de un Premiu Special acordat reprezentantei ANCS – dr.ing.Camelia-Elena Marinescu, consilier în cadrul Directiei Transfer Tehnologic si Infrastructuri: Premiul Oficiului de Brevete din Republica Polona. Reprezentanta ANCS a detinut si calitatea de Membru în Juriul International al Salonului IWIS 2009.

Pe perioada Salonului International de Inventii si Inovatii IWIS 2009 de la Varsovia, Polonia, pentru inventiile românesti prezentate, MEdCI-ANCS împreuna cu RO 4 Europe - SC IPA SA - CIFATT Craiova, care detine calitatea de membru al retelei EEN (Enterprise Europe Network) organizata sub egida DG Enterprise and Industry a CE si în colaborare cu 2 parteneri din Polonia membrii ai acestei retele, si anume: EEN-BISNEP-Lublin University of Technology si EEN-Central Poland-Business Support Network au organizat o misiune economica si un eveniment de brokerage. Din partea RO 4 Europe - SC IPA SA - CIFATT Craiova a participat domnisoara Cornelia Popa, care a mai avut misiunea de a reprezenta una dintre inventiile participante în numele Incubatorului Tehnologic si de Afaceri de la Craiova.

Partea româna a oferit informatii complete despre cele 10 inventii prezentate si despre unitatile care le-au realizat, misiunea partii poloneze fiind aceea de a gasi firme poloneze, posibili parteneri în dezvoltarea unor cooperari tehnologice, orientate concret spre materializarea si valorificarea acestor inventii. Entitatile Enterprise Europe Network implicate vor acorda inventatorilor români consiliere în privinta unei bune negocieri a unui contract tehnologic de cooperare si vor disemina larg prin reteaua EEN informatii referitoare la cele 10 inventii prezentate la IWIS 2009 – atât profilul companiilor, cât si oferta tehnologica a acestora, pentru a le facilita gasirea si a altor parteneri.

Aceasta actiune va continua la Bucuresti, pe perioada salonului INVENTIKA-2009, când vor fi organizate evenimente similare, de aceasta data pentru inventiile poloneze prezentate în capitala României.

Prin aceste actiuni întreprinse, Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii – Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica doreste nu numai sa faca cunoscute la nivel international realizarile de exceptie ale inventatorilor români, ci mai ales sa impulsioneze si sa creeze premizele pentru reala valorificare a inventiilor premiate la saloanele internationale de inventii, pentru aplicarea acestora în economie.







Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite