Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Diverse >> Stiri si comunicate

Traficul global IP va creşte de cinci ori pana in 2013

18 Iunie 2009



Cisco a anunţat rezultatele Metodologiei şi indexului de comunicaţii vizuale în reţea (VNI) pentru perioada 2008-2013, rezultate care preconizează o creştere de cinci ori a traficului IP global până în 2013. Previziunea VNI de la Cisco a fost realizată pentru a estima dezvoltarea globală a traficului prin protocol Internet. Preconizările se bazează pe analiza şi modelarea efectuată de Cisco a unor previziuni ale analiştilor independenţi.
Pentru a ajuta utilizatorii de toate genurile să înţeleagă mai bine dezvoltarea traficului IP, Cisco a creat mai multe aplicaţii unice: un widget de previziune VNI care permite vizualizări particularizate ale dezvoltării la nivel global a diferitor tipuri de trafic de reţea; o aplicaţie „VNI PC Pulse” pentru computere desktop şi laptopuri pentru a permite consumatorilor să afle mai multe despre amprenta lor IP în reţeaua globală şi despre nivelul până la care aceştia utilizează reţeaua, comparativ cu alţi utilizatori de pe glob; aplicaţiile Cisco de testare a vitezei pe Internet la nivel global (GIST) pentru telefoanele inteligente iPhone şi BlackBerry Storm pentru a testa combinaţia dintre conexiune şi viteza de reţea din diferite locaţii şi pentru a compara cu rezultatele testelor altor utilizatori din lume.


Trafic IP total la nivel global


Recesiunea economică are un efect minim asupra dezvoltării traficului. Se preconizează o creştere de cinci ori a traficul IP la nivel global, între 2008 şi 2013, ajungând la 56 de exaocteţi pe lună în 2013, de la aproximativ 9 exaocteţi pe lună în 2008.
Până în 2013, traficul IP anual la nivel global va ajunge la două treimi dintr-un zettaoctet (sau 667 exaocteţi). Un zettaoctet înseamnă un trilion de gigaocteţi.
Traficul IP în America de Nord va ajunge la 13 exaocteţi pe lună până în 2013, cu puţin înaintea Europei Occidentale, care va ajunge la 12,5 exaocteţi pe lună, şi în urma zonei din Pacific a Asiei (AsiaPac), unde traficul IP va ajunge la 21 exaocteţi pe lună.
Orientul Mijlociu şi Africa se vor dezvolta rapid, cu o rată a creşterii anuale totale de 51%, ajungând la 1 exaoctet pe lună în 2013.


Impulsul major al creşterii: Comunicaţii video
Până în 2013, suma tuturor formelor de comunicaţii video (TV, VoD, video pe Internet video şi P2P) va depăşi 90% din consumul mondial de trafic IP.
Traficul comunicaţiilor video (comunicaţii video prin mesagerie instant, apeluri video) va creşte de 10 ori între 2008 şi 2013.


Bandă largă mobilă
Traficul de date în reţeaua mobilă se va dubla aproximativ în fiecare an între 2008 şi 2013, crescând de 66 ori între 2008 şi 2013.
Aproape 64% din traficul de date în reţeaua mobilă din lume se va efectua prin comunicaţii video în 2013. Comunicaţiile video mobile reprezintă categoria de aplicaţii cu cea mai rapidă creştere evaluată în cadrul Cisco VNI.


Impactul „hiperconectivităţii” asupra reţelelor
Hiperconectivitatea consumatorilor – care cuprinde reţeaua multifuncţională digitală şi reţeaua pasivă – creşte „ziua digitală”, deoarece reţelele IP acceptă simultan tot mai multe activităţi şi funcţii de la o gazdă a dispozitivelor din reţea (cum ar fi un televizor, un PC, un dispozitiv mobil etc.)
Până în 2013, multifuncţionalitatea digitală activă, cum ar fi ascultarea muzicii online în timpul ce se lucrează online sau utilizarea mesageriei instant sau navigarea pe web în timpul conversaţiilor telefonice, vor adăuga zilnic şase „ore de reţea”.
Până în 2013, reţeaua pasivă, cum ar fi înregistrarea DVR în timpul vizionării altor programe de reţea, stocarea copiilor de rezervă online efectuată pe fundal de către utilizator sau mediul video de la dispozitive de genul camerelor de supraveghere pentru securitate sau pentru copii, vor adăuga zilnic alte şase „ore de reţea”.
În acest moment există 36 de ore într-o „zi de reţea.” Până în 2013, vor fi aproximativ 48 de ore într-o zi de reţea.


Impactul global al reţelei video asupra dimensiunii ecranului
Numărul dispozitivelor de reţea nu numai că se multiplică, dar numărul de dispozitive cu ecrane încurajează şi mai mult consumul de comunicaţii video. De asemenea, ecranele de dimensiuni mai mari accelerează cererea pentru rezoluţii video mai ridicate, prin urmare creşte traficul IP necesar pentru fiecare flux.
Până în 2013, suprafaţa ecranelor digitale la nivel mondial va fi de aproape 1 miliard de metri pătraţi sau echivalentul a 2 miliarde de televizoare cu ecran mare. În total, această valoare va depăşi suprafaţa unei zone ca Manhattan. Dacă se întind de la un capăt la altul, aceste ecrane ar înconjura globul de peste 48 de ori.


Aplicaţia Cisco VNI PC Pulse
Aplicaţia PC Pulse pentru indexul de comunicaţii vizuale în reţea (VNI) de la Cisco vă permite să vizualizaţi modul în care comportamentul dumneavoastra online afectează reţelele pe care le utilizaţi. Această aplicaţie măsoară valoare şi tipul lăţimii de bandă utilizate de PC pe Web şi în alte reţele, furnizând „o amprentă IP” personală privind utilizarea dvs. Aveţi posibilitatea să comparaţi datele personale cu statisticile de la alţi utilizatori de Cisco VNI PC Pulse din lume pentru a vedea unde vă clasaţi.
Obţineţi Cisco PC Pulse - http://downloads.ciscopulse.com/vni/


Testul Cisco de viteză pe Internet la nivel global (GIST): Această aplicaţie pentru iPhone/iPod Touch şi BlackBerry Storm măsoară viteza totală a reţelei mobile din locaţia de reţea curentă (celulară sau Wi-Fi). Utilizatorii pot trimite locaţia de testare, permiţând comunităţii globale de utilizatori să afle locurile cu cea mai mare viteză şi să compare vitezele celulare şi Wi-Fi cu utilizatorii de iPhone şi Blackberry Storm din toată lumea.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite