Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Mobile >> Stiri si comunicate

UPC Wireless pentru clientii rezidentiali

24 Iunie 2009



UPC Romania, compania de comunicatii prin cablu, anunta lansarea solutiei de Internet wireless pentru utilizatorii rezidentiali. UPC Wireless este disponibil pentru actualii abonati la Internet ai UPC, in numar de 250.000 conform celor mai recente date, dar si pentru clientii noi din toate zonele cu acoperire internet de la UPC. Pentru un abonament lunar de 8 RON (fara TVA), acestia pot beneficia de un modem CISCO EPC2425, cu router wireless incorporat, care se va afla in custodia clientului pe toata durata furnizarii serviciului, service-ul fiind asigurat de UPC.
Serviciul UPC Wireless permite clientilor sa conecteze simplu si rapid intre ele si simultan la internet - prin intermediul modemului - toate calculatoarele si laptopurile din casa, precum si alte dispozitive WiFi de tipul consolelor de jocuri, telefoanelor mobile, MP3 player-urilor, PDA-urilor sau imprimantelor. In acest mod fisierele pot fi transferate intre calculatoare si toate dispozitivele pot utiliza conexiunea UPC la internet. Modemul CISCO EPC2425 este compatibil cu standardul 802.11g, utilizand frecventa de 2,4 GHz. In plus, modemul beneficiaza de 4 porturi Ethernet, putand astfel sa conecteze prin cablu pana la 4 calculatoare sau laptop-uri, precum si alte dispozitive.


„UPC vine cu o solutie «single box» pentru acces la Internet de mare viteza, o conexiune optima de retea wireless in intreaga casa si servicii de voce. Prin intermediul noului serviciu de la UPC clientii beneficiaza de mai multa mobilitate, avand acces la Internet de mare viteza oriunde in casa, fara cabluri”, spune Raluca Milin- Marketing & Sales Director UPC Romania.


Un beneficiu important oferit de serviciul UPC Wireless este nivelul de securitate ridicat, datorat celei mai avansate metode de encriptare disponibila impreuna cu firewall. Acestea sunt setari standard, care impiedica accesul la retea al altor utilizatori, fara consimtamantul titularului. In plus, clientii au la dispozitie o optiune de control parental, care poate fi configurata de catre utilizator. Nu in ultimul rand, unul din avantajele oferite de UPC Wireless este usurinta de instalare, solutia oferita fiind de tipul „Plug&play”.


„Internetul reprezinta un focus major pentru UPC Romania, datorita potentialului de crestere. Am crescut foarte mult pe aceasta zona, dovada si numarul de clienti, in crestere fata de sfarsitul anului trecut. Mai mult, conform studiilor pe care le avem la dispozitie, numarul de locuinte conectate la Internet va creste cu 16,6% anul acesta. Sunt motive destul de puternice pentru a ne concentra in continuare pe zona de Internet si a lansa noi servicii cu valoarea adaugata, cum este si UPC Wireless. Clientii nostri se conecteaza din ce in ce mai mult la Internet. In conformitate cu dorinta lor de a face ca aceasta lume sa fie mai simpla, UPC a venit cu solutia de a „taia firele” care faceau conexiunea la Internet, lansand serviciul UPC Wireless. Acesta va fi cu siguranta foarte atractiv pentru clienti, atat datorita multitudinii de beneficii, cat si pretului foarte avantajos”, adauga Raluca Milin.


Investitiile realizate pana acum in infrastructura retelei( aproximativ 15 mil. euro, din bugetul de 52 mil. pentru anul 2008) au permis UPC Romania sa ofere parametri tehnici foarte buni, cum ar fi viteza de transfer. In prezent, compania este lider pe segmentul rezidential in ceea ce priveste viteza de download oferita clientilor, respectiv 24 Mbps, cea mai mare de pe piata, disponibila in pachetul Large, din 11 mai anul curent.
UPC Wireless se adreseaza persoanelor active, tinerilor, dar si familiilor care detin cel putin un laptop si isi doresc mai multa mobilitate, dar si mai multa interactivitate. Serviciul UPC Wireless este valabil atat in cazul achizitionarii serviciului de Internet de sine statator, pachetelor 3Play, cat si in cazul noului pachet 2Play, care include TV Digital Medium si Internet Medium, cu viteza de download de pana la 12 Mbps.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite