Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Comunicaţii integrate īn ADMINISTRAŢIA PUBLICĂ LOCALĂ bazate pe tehnologie ALLIED TELESIS

30 Iunie 2009



Uniunea Europeană, prin Strategia Lisabona, şi-a fixat ţinta de a deveni o administraţie modernă, de a promova servicii de eGuvernare interoperabile la nivel european, care să faciliteze circulaţia informaţiei între toate administraţiile europene, şi în final de a asigura un standard înalt de servicii publice cetăţenilor.


In 2000, Uniunea Europeană şi-a fixat drept obiectiv atingerea performanţelor din domeniul eGuvernării pe care USA sau Japonia le înregistrau. S-a stabilit o metodologie europeană de evaluare şi bune practici anuale a serviciilor de eGuvernare, metodologia Capgemini pentru servicii online de eGuvernare. Acest raport anual arată perfomanţa ţărilor Europene şi nivelul de sofisticare pentru fiecare serviciu în parte G2C, G2B.


EuDis (European District System) reprezintă primul proiect de informatizare a administraţiei publice la nivel judeţean. Este un partenereiat Public-Privat cu CJ Mehedinţi, asigurând servicii IT&C pentru un număr de peste 90 de clienţi din judeţ (primării, învăţământ etc.) de tip SaaS (Software as a Service) sau servicii externalizate IT&C.


Sistemul integrat judeţean <<EuDiS>> reprezintă soluţia optimă de îmbunătăţire a condiţiilor de lucru în activitatea curentă a funcţionarilor publici din România, punând accent pe aspectele referitoare la ameliorarea relaţiilor dintre cetăţeni sau mediul de afaceri cu Administraţia judeţului Mehedinţi.


EuDis răspunde apelului făcut de Ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Dl. Gabriel Sandu, în luna martie către toate consiliile judeţene şi primării de a sprijini drumul către România digitală „în care să funcţioneze administraţia publică minimală, e-guvernarea va face mai mult decât să îmbunătăţească serviciile, să reducă costuri, să eficientizeze procesul de lucru şi să încurajeze activitatea independentă, va reuşi chiar să faciliteze transparenţa comunicării între cetăţeni şi administraţia publică“, conform comunicatului de presa a MCSI din data de 26.03.2009.


EuDis gestionează întreaga infrastructura IT&C a Judeţului Mehedinţi, fiind unica soluţie care răspunde celor mai exigente cerinţe tehnologice şi care ţine cont atât de resursele umane din teritoriu, cât şi de integrarea echipamentelor hard pentru integrarea şi interoperaţionalitatea aplicaţiilor soft. Viaţa echipamentelor este limitată în timp la maxim 3-5 ani, tehnologia se schimbă permanent, acest proiect este unul permanent actualizat, de tip DBO ( design, build and operate). Proiectul are o infrastructură proprie complexă, care respectă condiţiile necesare impuse de politica MCSI şi legislaţia şi instrucţiunile CE în politica e-government, fiind construită pe 4 piloni importanţi: infrastructura integrata de comunicaţii, infrastructura integrată hardware; infrastructura integrată software, plan permanent de pregătire profesională şi utilizare aplicaţii soft.


Strategia de soluţii integrate de comunicaţii în proiectul EuDis se bazează pe capacitatea unică de a furniza companiilor soluţii dedicate de voce şi de date, fixe şi mobile, la un standard înalt de calitate, într-o singură reţea performantă de comunicaţii. Monitorizarea şi raportarea este centralizată într-un singur punct <<data warehouse>> pentru întreg judeţul, iar suportul este asi-gurat printr-un call center şi echipe tehnice mobile de intervenţie.


Pentru soluţia de date s-a ales o infrastructură bazată pe conexiuni de date calibrate în funcţie de necesităţile de trafic actuale, dar cu posibilitatea de creştere ulterioară. Independent de nivelul de securizare oferit de providerul folosit pentru servicii de transport, se preferă şi securizarea conexiunilor prin VPN cu IPSEC cu criptare avansată DES/3DES/AES, realizate prin routere locale (AT-AR 745, AT-AR 410s, AT-AR415s şi AT-AR750s)- echipamente robuste, extrem de performante, furnizate de producătorul japonez Allied Telesis.


În acest fel s-a realizat un înalt grad de securizare, cu soluţie proprie, criptarea şi decriptarea realizându-se la nivelul routerelor din fiecare locaţie, independent de transportator.


Allied Telesis a furnizat şi soluţia de monitorizare centralizată a echipamentelor menţionate, dispecerii putând reacţiona în timp real la orice întrerupere a comunicaţiilor.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite