Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

România wireless via D-Link

01 Iulie 2009



Popularizarea reţelelor wireless a fost întotdeauna o prioritate pentru D-Link, unul dintre primii vendori de networking care au promovat în mod activ în România această tehnologie. În 2009 rezultatele sunt vizibile. Piaţa a conştientizat care sunt beneficiile utilizării acestor soluţii, iar D-Link a câştigat ca vendor peste 75% din această piaţă. În viziunea D-Link, wireless va deveni tot mai popular, iar toate echipamentele, fie ele cu cabluri sau nu, vor fi din ce în ce mai uşor de configurat şi vor îngloba din ce în ce mai multă inteligenţă.

Wireless N reprezintă tehnologia wireless a viitorului şi va domina piaţa PC (home şi enterprise) pentru următorii 5 ani. D-Link a fost unul din promotorii acestei noi tehnologii şi toate produsele din gama Wireless N au certificare Wi-Fi, oferind clienţilor cel mai bun nivel de performanţă wireless, fiabilitate şi valoare pentru costul plătit. Corelând toate acestea cu vânzările foarte mari înregistrate la laptopuri, D-Link promovează intens şi soluţiile wireless.


“În România, majoritatea clienţilor finali wireless sunt atât în segmentul consumer şi SoHo, cât şi în segmentul IMM şi Enterprise. Estimăm că va creşte ponderea clienţilor şi în segmentul SMB, datorită noilor tehnologii Wireless N, care elimină impedimentul legat de viteză şi acoperire şi, cu ajutorul partenerilor noştri, dorim să arătăm că nici aspectele securităţii nu mai reprezintă un obstacol.”, afirmă Bogdan Mihalcea, country manager D-Link România.


Suport pentru educaţie

În sectorul educaţional este nevoie, în primul rând, de performanţă şi de implementare de soluţii pe scară largă. Multe dintre ofertele din domeniu sunt bazate pe platforme D-Link. De exemplu, proiecte de anvergură au fost implementate în campusul universitar din Iaşi, în timp ce la Universitatea Bucureşti compania a finalizat un proiect de infrastructură. Diverse sponsorizări au fost realizate direct de D-Link România şi susţinute de integratorii locali în domeniul accesului internet wireless, prin hotspoturi universitare.


O serie de universităţi din România au devenit centre de acces la internet wireless în urma donaţiilor de echipamente wireless oferite de către D-Link. Universitatea Petru Maior din Tg. Mureş, Academia de Studii Economice, Universitatea Politehnica şi Universitatea Româno-Americană din Bucureşti, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi, Universitatea de Nord Baia Mare - sunt doar câteva dintre centrele unde hot-spot-urile D-Link oferă studenţilor acces wireless la reţeaua facultăţii sau la internet.


D-Link România a donat Facultăţii de Automatică şi Calculatoare din Timişoara echipamentele necesare laboratorului avansat de proiectare şi administrare a reţelelor de calculatoare care creează un cadru performant pentru desfăşurarea activităţilor didactice practice şi de cercetare-dezvoltare în domeniul reţelelor de calculatoare.


Pe lângă acestea, are în derulare o serie de proiecte importante în administraţia publică, la consilii judeţene, primării, prefecturi şi unităţi militare din toată ţara, unde a implementat diverse echipamente de infrastructură - switchuri de layer 2 şi 3, fibră optică, soluţii cablate şi wireless etc.


Soluţii pentru turism

În domeniul turistic, D-Link a trecut de la simpla implementare de hot spot-uri la implementarea de soluţii wireless profesionale, ce implică un management centralizat al wireless. Aceasta presupune automatizarea îmbunătăţirii parametrilor reţelelor wireless. Este oferită o soluţie unitară, partea de switching şi cea de wireless se află acum în acelaşi echipament, şi pot fi satisfăcute necesităţi specifice din domeniul turistic, cum ar fi: separarea reţelei pentru oaspeţi de cea a hotelului, un nivel îmbunătăţit de securitate, în special pentru partea wireless, uşurinţa în exploatare etc.


Echipamentele şi soluţiile complexe de la D-Link sunt perfect adaptabile cerinţelor pieţei, sunt fiabile şi de calitate, având performanţe superioare faţă de cele ale concurenţei. Din punct de vedere tehnologic sunt respectate standardele şi specificaţiile cele mai noi de pe piaţă, iar din punct de vedere financiar oferă un raport optim preţ/calitate.




Bogdan Mihalcea
country manager D-Link România

D-Link este unul dintre liderii pieţei de wireless networking. Pionier şi unul dintre vendorii care au investit permanent în dezvoltarea tehnologiilor wireless LAN, D-Link deţine în prezent un portofoliu impresionant de produse şi soluţii wireless, cu o adresabilitate foarte vastă, de la aplicaţii consumer până la cele mai complexe soluţii enterprise. Performanţele soluţiilor wireless au fost în repetate rânduri testate în laboratoare specializate, dovedindu-şi perfomanţele ridicate şi dobândind o multitudine de distincţii ce vin să le certifice calitatea ridicată.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite