Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Securitate >> Stiri si comunicate

Spam-erii tintesc loteriile UE

01 Iulie 2009



Sa fii milionar si sa inoti in bani castigati la loto – un vis impartasit de milioane de persoane de pe tot globul. Indeplinirea acestui vis este promisiunea pe care o face ultimul val de mesaje spam. In aceste e-mailuri, expeditorul promite un premiu de 2 milioane 350 de mii euro si iti cere in schimb sa il contactezi in cel mai scurt timp prin telefon. Conform estimarilor politiei, aceasta escrocherie este relationata cu transferurile bancare frauduloase sau chiar cu spalarea de bani.


"Aceasta escrocherie nu este una noua, dar faptul ca de data aceasta cei care au pus-o la cale au un numar de telefon la dispozitie care nu este fictiv constituie o noutate. In general, escrocii doresc sa obtina informatii personale sau cu privire la conturile persoanelor vizate de tentativa de frauda. Ultimul “val” de spam-uri este cel mai probabil o campanie de spalare a banilor. Prin urmare, sfatul nostru este ca ele sa fie detectate imediat”, susţine Ralf Benzmüller, manager al Laboratoarelor de Securitate G Data.


Oficiali ai politiei germane, contactati de specialistii de la G Data, au confirmat aceste estimari si avertizeaza ca nu trebuie luata legatura sub nici o forma cu respectivele persoane.


Oficialii de la G Data doreau sa stie ce se petrece de fapt, asa ca, un reprezentant al companiei a luat legatura prin telefon cu "forul" responsabil cu monitorizarea loteriilor din UE. Pentru a vedea cum a decurs dialogul si care este structura e-mailului primit din partea European Lotto Monitoring Unit puteti da click pe link-ul
http://www.itsistem.ro/solutii-de-securitate/gdata/g-data-descopera-mafiotii-loteriilor-sunt-in-cautare-de-prada.html


G Data Software este reprezentata in Romania de IT Sistem Services.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite