Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Enterprise Applications >> Comunicatii >> Stiri si comunicate

Cosmote a cumparat Zapp Romania

01 Iulie 2009Saudi Oger Ltd. a anuntat azi semnarea unui Acord de Vanzare - Cumparare (Sales and Purchase Agreement) a 100% din Telemobil S.A., operatorul retelei Zapp Romania, catre Cosmote Mobile Telecommunications SA Group, pentru o suma totala de 207 de milioane de euro. Aceasta suma se divide in aproximativ 61 de milioane de euro reprezentand valoarea capitalului, restul de 146 de milioane de euro reprezentand debite si alte obligatii, in marea lor majoritate provenite din derularea retelei 3G si extinderea retelei CDMA.
Finalizarea vanzarii se supune indeplinirii unor conditii si obligatii specifice tranzactiilor de acest fel, incluzand acordul autoritatilor din domeniu.
„Suntem multumiti ca am incheiat negocierile cu Cosmote Group privind vanzarea Zapp Romania si asteptam finalizarea cu succes a tranzactiei. Aceasta tranzactie vine dupa o perioada de investitii in infrastructura companiei, timp in care am efectuat lucrari majore de extindere a ariei de acoperire si am lansat noi servicii in parteneriat cu China Development Bank si ZTE Corporation. Zapp Romania a inregistrat progrese importante in dezvoltarea retelelor 3G si EV DO, iar acum are o acoperire de peste 70% din populatia Romaniei in ceea ce priveste furnizarea serviciilor de date mobile de mare viteza. Adaugarea serviciilor de internet mobil de mare viteza de la Zapp la portofoliul de servicii oferite de Cosmote va fi foarte avantajoasa pentru ambele companii si pentru clientii lor”, a declarat Nadim Akkaoui, Director Corporate Finance pentru Grupul Saudi Oger.
Zapp Romania este unul dintre cei mai de succes operatori CDMA din Europa, cu o baza de utilizatori de date mobile de mare viteza in continua crestere. In 2007 Zapp a castigat cea de-a patra licenta 3G din Romania. Piata de telecomunicatii din Romania inregistreaza cea mai mare crestere pe segmentul de date din Europa Centrala si de Est.
Saudi Oger este lider de piata in Orientul Mijlociu pe segmentul constructiilor, avand sediul central in Riyad, Arabia Saudita. Saudi Oger este o companie privata, fiind detinuta in proportie de 100% de familia Hariri. Din momentul fondarii sale, Saudi Oger a devenit o companie cu divizii si specializari multiple, avand subsidiare si filiale in numeroase tari din lume. Pe langa segmentul de constructii, Saudi Oger mai detine operatiuni in sectoarele Operation & Maintenance, Imobiliare, Telecomunicatii, Tipografie, Utilitati si Servicii IT.
Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite