Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Romānia, viitor centru SCM īn Europa?

01 Iulie 2009



Compania EastEuroLink a organizat la sfârşitul lunii mai conferinţa CEE Supply Chain Management 2009, care a evaluat potenţialul întregii regiuni central şi est europene.


Robin Martens, director general Archicom, a analizat dacă România poate deveni viitorul centru SCM în Europa Centrală şi de Est. Archicom a discutat în ultimii patru ani cu aproximativ 250 de companii internaţionale, cerându-le acestora să-şi evalueze nevoile şi în special să aprecieze care ar fi cele mai avantajoase locaţii pentru ca ele să deservească mai bine pieţele din Europa Centrală şi de Est. România a fost prima alegere pentru foarte multe dintre aceste companii, cu o condiţie: când va fi pusă la punct infrastructura de bază (în special autostrăzi, soluţii intermodale şi parcuri industriale).


David Symons, director WSP Environmental Ltd, a dat ca exemplu o închisoare din Marea Britanie, care a introdus un serviciu de videoconferinţă în închisoare, în loc să încheie un contract cu o firmă pentru a-i transporta pe deţinuţi la tribunal. Soluţia găsită a fost mai ieftină şi mai sigură.


O altă problemă ridicată de David Symons a fost legată de Supply Chain Sustainability, acesta menţionând că sursa de apă e foarte importantă. În 20 de ani, actualele culturi nu vor mai putea fi profitabile din cauza lipsei apei şi a aridităţii terenurilor. Companiile trebuie să-şi reevalueze activităţile şi alegerea furnizorilor.


Valentin Popescu, director programe GS1 România, a dezvăluit că în prezent se află în dezvoltare generatorul online de coduri de bare, care generează şi printează coduri de bare în formate TIFF, JPEG şi PostScript, fiind estimat să fie finalizat la sfârşitul anului 2009. De asemenea, asociaţia mai lucrează la www.eTrasabilitate.ro, care se află în faza de testare.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite