Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Multinaţionalele ca sursă de fonduri

01 Iulie 2009



Serviciile de finanţare oferite de companii precum IBM, HP, Cisco, Microsoft sau SAP sunt noi şi nu foarte cunoscute pe piaţa românească, fiind promovate în ultimii ani, numărul beneficiarilor fiind relativ mic. Totuşi, aceste servicii, în ţările de orgine sau pe pieţele mature, sunt deja tradiţionale. Înfiinţată în 1981, IBM Global Financing, spre exemplu, oferă servicii în peste 40 de ţări pentru mai bine de 125.000 de clienţi, de la IMM-uri până la companii din Fortune 100. Valoarea anuală a finanţărilor de păşeşte 42 milioane USD. Mai mult, organizaţia oferă prin Global Asset Recovery Services şi buy-back, reciclare, revânzare sau scoatere din uz a diverselor sisteme hardware devenite desuete.


Oferte pentru întreaga piaţă
Toate cele cinci companii amintite anterior oferă diverse variante de finanţare pentru companiile româneşti, atât direct cât şi prin parteneri. SAP, spre exemplu, propune o soluţie de finanţare prin combinarea accesului la fonduri europene şi serviciile CEC Bank. Finanţarea vizează cu precădere suita SAP Business All-in-One, perioada de creditare fiind de până la 10 ani. Tot pentru soluţiile SAP, în 2008, partenerul S&T (SAP Gold Partner) a lansat servicii de finanţare nerambursabilă, ce pot acoperi până la 55% din valoarea totală a proiectului, dar pentru valori ce nu depăşesc 300.000 de Euro. Situaţia este similară şi pentru IBM, clienţii având acces la finanţările diviziei Global Financing fie direct, fie prin parteneri. IBM oferă finanţare la modul clasic, pe baza unor criterii de evaluare a clientului ca potenţial şi solvabilitate, pentru a ajuta clienţii care nu dispun de bugetul necesar sau care nu vor să-şi blocheze capitalul într-un proiect indirect productiv. În 2007, operatorul de telecomunicaţii RCS & RDS şi-a finanţat prin IBM Global Financing, în proporţie de 80%, proiectul de extindere naţională a infrastructurii 10 GB, proiect realizat cu echipamente Cisco de către divizia IBM Global Technology Services.


Recent, IBM Global Services a lansat şi o ofertă de finanţare a proiectelor de infrastructură inteligentă, pentru ţările europene fiind alocată suma de 1,43 miliarde Euro. Iniţiativa oferă posibilitatea achitării ratelor la dobânzi scăzute, amânarea plăţilor, precum şi opţiuni de creditare structurate pentru proiecte din zona medicală, a tehnologiei informaţiei sau a chiar a traficului rutier (pentru dezvoltarea unui sistem de taxare a accesului în zonele urbane aglomerate, spre exemplu), dar există facilităţi şi pentru proiecte de complexitate mai mică.


În România, Microsoft finanţează proiectele cu precădere prin intermediul EUGA – European Union Grants Advisor (detalii în paginile urmatoare), un program iniţiat alături de HP, Cisco, Romtelecom şi Banca Transilvania, dar care apelează la fondurile europene nerambursabile. În cazul proiectelor Dynamics, variantele multiple de licenţiere oferă flexibilitate în ceea ce priveşte plăţile şi implicit avantaje financiare pentru client. Este vorba de licenţierea prin politica Software Asurance care permite esalonarea plăţilor pe o periaodă de până la 3 ani.


Dobândă ”zero” pentru produse HP
HP este una dintre cele mai active multinaţionale pe sectorul de finanţare. Compania oferă, prin divizia HP Financials Services, un program de finantare fara dobanda pe o perioada de trei ani, prin leasing operational sau financiar. Programul vizează atât serverele şi sistemele de stocare, cât şi aplicaţiile şi echipamentele de reţelistică (inclusiv produse non HP) şi este disponibil pentru contracte ce depăşesc 100.000 USD. Pentru trimestrul 1 din 2009 HP Financial services a raportat un venit de 636 milioane USD, marginile operaţionale scăzând la 6,4%, de la 6,7% pentru aceeasi perioadă a anului anterior.


Cisco se aliază cu UnicreditLeasing
Cisco oferă propriile servicii de finanţare prin Cisco Capital. Cea mai recentă ofertă este EasyLease, lansată în luna aprilie în parteneriat cu UnicreditLeasing. Programul de finanţare, care vizează cu precădere firmele mici şi medii, necesită o investiţie iniţială minimă şi este în esenţă o ofertă de leasing având o dobândă variabilă (de tip floating-rate), disponibilă în-tr-o promoţie iniţială cu dobânzi foarte competitive, pentru tranzacţiile de până la 200.000 EUR, în condiţiile analizei de credit şi aprobării din partea UniCredit Leasing Corporation. Cisco a lansat o ofertă de leasing relativ târziu pe piaţa din România, servicii similare fiind oferite în Bulgaria încă din 2007, printr-o asociere cu Raiffeisen Bank Bulgaria. În plus, Cisco Capital oferă soluţii de finanţare pentru dezvoltarea centrelor de date ale clienţilor – adoptare de tehnologii noi, migrare a reţelelor şi management al ciclurilor de viaţă ale produselor. Conform afirmaţiilor oficiale, Cisco Capital oferă preţuri competitive, estimări de valori reziduale şi termeni flexibili la nivel global pentru echipamente şi servicii Cisco pentru centre de date.


Partenerii combină sursele
Finanţările sunt disponibile şi prin parteneri, în unele cazuri aceştia având flexibilitatea combinării mai multor soluţii. Integratorul RomSoft, spre exemplu, a deschis un program comun de consultanţă pentru finanţare împreună cu principalii săi parteneri - Oracle, HP şi IBM. RomSoft intermediază finanţarea pentru clienţi, care pot alege echipamente sau soluţii software de la oricare dintre cei trei ofertanţi, iar plata acestora se va face pe parcursul unei perioade de trei până la cinci ani. Dobânzile practicate în cadrul acestui program sunt sub nivelul celor de pe piaţa bancară. O altă companie care poate oferi o finanţare combinată din două surse este Brinel. Anul acesta compania clujeană a devenit primul partener oficial din România al programului Frontline, un program comun HP-Microsoft pentru care există, de asemenea, surse de finanţare.
Aceasta este doar o analiză sumară a ofertelor de finanţare oferite de companiile mari din industria IT. Cu siguranţă acoperirea acestora este mult mai vastă şi doar o solicitare directă poate lămuri complet condiţiile concret de abordate, însă multinaţionalele se arată destul de flexibile pentru ca şansele finalizării unui asemenea demers să fie mari.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite