Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cu CSB-System, totul se află sub control

01 Iulie 2009



Centrul de control CSB-System supraveghează, coordonează şi optimizează procesele de producţie pentru linia de ambalare robotizată
Funcţionarea eficientă a unei linii de ambalare robotizate presupune controlul şi coordonarea amănunţită a proceselor, cerinţă îndeplinită cu succes de către specialistul de branşă ERP CSB-System. Centrul de control vizualizează toate informaţiile despre utilajele şi aparatura în funcţiune. Conectarea perifericelor de proces se realizează prin intermediul protocolului TCP/IP, prin server OPC şi relee I/O. Datorită uneltelor CSB-System, acum este posibilă comunicarea cu diferitele utilaje provenite de la diverşi furnizori.


Astfel conducerea producţiei va putea vizualiza grafic întreaga linie, având astfel în orice moment o privire de ansamblu asupra stadiului actual al producţiei complet automate: prin comunicarea online între utilajele de producţie şi centrul de control CSB sunt disponibile direct toate datele despre încărcarea maşinilor şi capacităţile de producţie, cât şi despre raportarea eventualelor defecţiuni. Astfel, centrul de control asigură coordonarea
completă, supravegherea şi optimizarea procesului de producţie din linia de ambalare robotizată.


Centrul de control CSB-System la client
Centrele de control ale CSB-System funcţionează cu succes la numeroase întreprinderi din industria cărnii pentru planificarea în detaliu a comenzilor de producţie. Această planificare va fi transmisă către coordonarea producţiei şi către sistemul Manufacturing Execution System (MES).


Comanda care trebuie produsă este selectată de către angajatul responsabil la un terminal mobil sau fix. În cel mai scurt timp, CSB-System verifică dacă pentru comanda de producţie selectată există materii prime. Pe un al doilea terminal, persoana responsabilă primeşte informaţiile despre setările ce trebuie întreprinse la utilaje pentru îndeplinirea sarcinilor. După scanarea ID-ului utilajului sunt afişate pe ecran în mod automat setările ce trebuie efectuate la fiecare utilaj în parte. Imediat apoi acestea sunt afişate pe terminal şefului de linie, astfel încât se poate lansa comanda de producţie pentru acea linie. Pe centrul de comandă din centrală sunt vizualizate stadiile actuale ale tuturor comenzilor active. Astfel şefii de linie au în permanenţă evidenţa asupra stadiului actual al tuturor comenzilor de producţie.


Vizualizare grafică a întregului flux informaţional
În cazul unei firme de prelucrare a cărnii, prin intermediul centrului de control CSB pot fi coordonate mai multe linii de producţie şi ambalare precum şi sistemul de şarjare. Comenzile de producţie ale tuturor liniilor sunt vizualizate pe centrul de coordonare, iar caracteristicile acestora sunt determinante pentru atribuirea comenzilor de producţie. Liniile sunt subdivizate în spaţiul igienizat şi spaţiul în care sunt prelucrate articolele ambalate. Angajatul din spaţiul igienizat nu poate urmări celelalte utilaje, însă are posibilitatea de a vedea starea acestora pe terminalul său. Angajatul de la instalaţia de umplere recepţionează pe terminalul său radio comenzile de producţie ce urmează a fi prelucrate şi anume numai acele comenzi pentru care există materii prime în cantităţile cerute. Alegerea făcută de acesta privitor la comanda corespunzătoare de producţie este afişată online pe un alt terminal al liniei. Prin intermediul unei conexiuni în reţea sunt deservite toate utilajele cu datele necesare pentru producţie.


Astfel firma beneficiază de transparenţă şi flexibilitate deoarece întregul flux informaţional din producţie este reprezentat pe centrul de control. Conducerea producţiei are la dispoziţie toate informaţiile şi poate reacţiona rapid în orice situaţie. Întreaga coordonare a procesului este realizată.


Concluzii
Cerinţele legislative în permanentă schimbare măresc semnificativ presiunea asupra firmelor din industria cărnii. Totodată, clienţii doresc o calitate optimă a produselor şi livrare constantă. Totuşi o multitudine de factori eterogeni influenţează livrarea la timp a mărfurilor, începând cu propriii furnizori, planificarea personalului şi utilajelor, până la deficienţele de funcţionare ale activităţii de producţie. Toţi aceşti parametri fac parte integrantă din procesele complexe de producţie din industria cărnii. Astfel, cu ajutorul centrului de control CSB-System, se obţine transparenţă şi date mereu actuale pe toate planurile sectorului de producţie.


office@csb-system.ro
www.csb-system.ro



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite