Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Siguranţă īn mobilitate. Protecţie completă pentru orice dispozitiv mobil inteligent

01 Iulie 2009



Un smartphone este ca un mini-laptop: trimiţi şi primeşti e-mailuri, navighezi pe internet, asculţi muzică, salvezi date importante sau documente. Îl ai cu tine oriunde mergi şi, deseori, devine indispensabil.


Nu îţi pui problema ce s-ar putea întâmpla dacă l-ai pierde sau ţi l-ar fura cineva. Bineînţeles, există posibilitatea, dar de ce să fii tocmai tu victima? Ei bine, se poate întâmpla, şi atunci cum procedezi? Probabil nu o să-ţi pară atât de rău de aparat în sine, cât de toate datele, fotografiile şi e-mailurile pe care le aveai stocate. Sunt şanse să nu le mai recuperezi niciodată, iar aspectul acesta nu pare a fi foarte plăcut. Având în vedere că există foarte puţine persoane care fac back-up constant informaţiei de pe telefonul mobil, furtul sau pierderea dispozitivului ar putea avea efecte neplăcute. Accesul la folderele cu date, la fotografii poate fi compromiţător atât pentru utilizatorul individual, cât şi pentru angajatul unei companii. În al doilea caz, pagubele morale şi materiale ar putea atinge cote mult mai mari decât ţi-ai putea imagina.


Mai mult control
Dacă vrei un control mult mai eficient asupra datelor de pe telefonul mobil şi un nivel de protecţie ridicat, atunci Kaspersky Mobile Security 8.0 reprezintă soluţia completă pentru cerinţele tale.


Ai pierdut terminalul sau ţi-a fost furat? Modulele integrate în KMS 8.0 te vor ajuta să-ţi recuperezi telefonul (dacă este compatibil GPS) sau să ştergi de la distanţă toate datele stocate în memoria lui. Funcţia SMS Find poate localiza un dispozitiv furat, prin trimiterea către acesta a unui mesaj text cu parolă. Apoi, vei primi un SMS pe un alt număr sau un e-mail cu un link către Google Maps, afişând coordonatele de identificare a poziţiei telefonului.


Există situaţii în care mobilul pierdut sau furat nu mai poate fi recuperat, dar datele stocate pe el vor fi mereu în siguranţă. Modulul Anti-Theft îţi permite să blochezi de la distanţă accesul la smartphone sau să ştergi toate informaţiile personale din memorie. În situaţia în care cartela SIM este înlocuită, funcţia SIM Watch a Kaspersky Mobile Security îţi va trimite un mesaj ascuns cu noul număr de telefon. Această opţiune asigură blocarea sau ştergerea memoriei telefonului indiferent de circumstanţe şi, mai mult de atât, noul număr poate fi utilizat pentru localizarea terminalului.


În plus, folderul protejat cu parolă, pus la dispoziţie de KMS 8.0, te va ajuta să-ţi stochezi datele într-un mediu sigur şi inaccesibil persoanelor străine. Fişierele rămân criptate chiar dacă cineva înlătură cardul de memorie din smartphone şi încearcă să acceseze conţinutul acestuia cu ajutorul unui computer.


Fără spam şi viruşi
Ştim că nu îţi fac plăcere mesajele SMS sau e-mailurile nesolicitate. KMS 8.0 include şi un modul Anti-spam îmbunătăţit. Filtrul de protecţie poate fi utilizat atât pentru blocarea mesajelor email sau SMS nedorite, dar şi a apelurilor telefonice. În acelaşi timp, Mobile Security poate funcţiona în mod whitelist (acceptarea apelurilor şi mesajelor din partea unei liste limitate de contacte) sau blacklist (acceptarea mesajelor şi apelurilor de la toate contactele, mai puţin cele din blacklist).
Bineînţeles, o soluţie de securitate nu poate fi completă fără protecţia antivirus sau firewall. Kaspersky Mobile Security 8.0 include unul dintre cele mai eficiente motoare de scanare disponibile pentru protecţia smartphone-urilor, fie că optezi pentru scanarea automată sau on-demand. Toate aplicaţiile suspecte vor fi şterse sau blocate în carantină. De asemenea, pentru ca motorul de scanare să funcţioneze eficient, îţi recomandăm actualizarea permanentă a bazelor de date cu semnături prin intermediul sincronizării cu un PC sau conectării la internet a mobilului. Firewall-ul integrat va preveni atacurile hacker-ilor sau pătrunderea viruşilor prin intermediul conexiunilor Bluetooth sau Wi-Fi.


Compatibilitate
Noua soluţie de securitate produsă de Kaspersky Lab şi destinată telefoanelor mobile inteligente este compatibilă cu următoarele sisteme de operare pentru smartphone-uri: Symbian OS 9.1, 9.2, 9.3 şi Windows Mobile 5.0, 6.0 şi 6.1.
Pentru mai multe informaţii privind modul de funcţionare al KMS 8.0, vizitaţi http://kaspersky.ro/kms, iar pentru a testa gratuit produsul, descărcaţi versiunea trial de aici: http://www.kaspersky.ro/site.php?pageId=98.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite
Vali
Mi s-au aflat mai multe nr. de telefon din agenda telefonului, numerele unor prieteni care aveau cartela preplatita , nu abonament. In consecinta acestia au fost sunati. Exista, tehnic vorbind, aceasta posibilitate? sa mi se fure informatii din telefon de la distanta?
22 August 2009, 02:35:06