Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Securitatea informaţiei rămâne neafectată de criză

01 Iulie 2009



Participarea numeroasă la ediţia 2009 a Provision Security Days, atât la nivel de furnizori, cât şi de beneficiari, arată potenţialul pe care îl prezintă România pentru dezvoltarea pieţei de securitate din regiune, interesul clienţilor, dar şi activitatea intensă a firmei Provision ca distribuitor. Audienţa a provenit din două grupuri de audienţă: pe de o parte au fost reprezentanţii celor mai de seamă integratori şi reselleri din piaţa românească şi, pe de altă parte, Security Manageri, CSO, CISO şi IT Manageri din cele mai importante companii din România. Pentru toţi participanţii evenimentul a fost o ocazie deosebită de a afla informaţii utile despre noile provocări de securitate pe plan mondial şi despre soluţiile cele mai inovatoare, direct de la sursă.


Printre temele hot ale Provision Security Days 2009 s-au aflat:
- Identity Management şi Access Management – necesitatea gestionării cât mai precise a accesului la aplicaţii şi baze de date critice pentru organizaţii, precum şi prevenirea furtului de identitate sau a accesului neautorizat. În acest sens au fost prezentate soluţii de top de la RSA, Cyber Ark şi Imperva.
- Accelerarea aplicaţiilor critice de business şi securitatea acestora a fost o temă intens discutată, reprezentanţii Blue Coat Systems şi F5 Networks (liderii pieţei mondiale) prezentând fiecare felul în care soluţiile lor cresc productivitatea şi aduc beneficii imediate business-ului păstrând şi un nivel ridicat de protecţie a datelor.
- Fraudele şi ameninţările din interiorul organizaţiei au devenit o realitate din ce în ce mai prezentă în această perioadă de criză, datorită angajaţilor nemulţumiţi şi reducerilor de costuri şi bugete. Pentru prima oară în România, specialiştii Provision au reuşit să prezinte felul în care o soluţie complexă de Security Incidents Management – ArcSight - poate conlucra perfect cu cea mai bună soluţie de Digital Forensics – EnCase Enterprise - pentru detectarea, izolarea şi păstrarea probelor electronice în cazul unei fraude interne.
- Un cuvânt foarte auzit la acest eveniment a fost virtualizare. Au fost prezentate soluţii de networking de înaltă performanţă de la Juniper Networks dedicate service providerilor şi furnizorilor de telecomunicaţii, firewall-uri virtuale de la Check Point, precum şi soluţii de virtualizare în condiţii de siguranţă pentru Data Centere de la F5 Networks.
- Nu în ultimul rând, datorită creşterii ameninţărilor legate de scurgeri de date şi de furt pe medii de stocare mobile, soluţiile de Data Loss Prevention (DLP) sunt din ce în ce mai căutate. În cadrul evenimentului am avut ocazia să cunoaştem soluţiile la nivel Enterprise provenind de la McAfee, dar şi rezolvări direct la sursă provenind de la CoSoSys, o companie care dezvoltă în România, la Cluj, soluţii de protejare a mediilor de stocare mobile conectabile prin USB precum şi soluţii Enterprise şi Software as a Service (SaaS) pentru gestionarea datelor care pot fi transferate şi stocate folosind aceste dispozitive mobile care deja fac parte din viaţa noastră.
- Una dintre cele mai interesante soluţii a provenit de la BreakingPoint Systems, care au prezentat un mediu avansat de testare a comportamentelor echipamentelor de reţea, serverelor critice şi tehnologiilor de securitate în diverse scenarii de performanţă şi în faţa unor atacuri de securitate. Prin această platformă, cei interesaţi pot simula aceste comportamente sau pot testa diverse soluţii înainte de a lua o decizie de cumpărare, putând reproduce o mare parte din infrastructura prezentă în organizaţiile lor pentru a vedea în ce fel diverse tehnologii răspund cerinţelor.


Nota generală a evenimentului a fost una destinsă, orientată spre informare şi networking, şi a arătat că industria de securitate nu pare a fi afectată de criză. n



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite