Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

VMware îşi consolidează poziţia pe piaţa locală

01 Iulie 2009



VMware, companie deţinută de EMC, se pregăteşte pentru o abordare mai pragmatică a pieţei din România. Reprezentată până în prezent de parteneri precum Omnilogic, Star Storage sau NetConsulting, VMware îşi deschide propria reprezentanţă la Bucureşti şi va urmări mai atent consolidarea lanţului de parteneri, precum şi promovarea propriilor soluţii.


Compania are deja o prezenţă directă pe alte pieţe din Europa Centrală şi de Est, însă consideră că piaţa din România are un potenţial similar ca posibilităţi de dezvoltare. Mai mult, VMware are un portofoliu de produse foarte acoperitor pentru segmentul de companii medii şi mici, aşa cum sunt majoritatea clienţilor locali.


Simplificarea IT-ului
VMware este unul dintre cele mai cunoscute nume active pe segmentul de virtualizare şi cloud computing, concepte care vizează simplificarea operaţiunilor IT şi care prind tot mai mult teren şi în România. ,,Cele mai multe companii cheltuie circa 70% din bugetul IT pentru activităţi de administrare şi întreţinere care nu aduc valoare suplimentară şi nu fac compania mai competitivă. VMware are ca obiectiv simplificarea IT-ul pentru ca aceste bugete să fie folosite pentru a crea noi aplicaţii şi funcţionalităţi, adică pentru a face lucrurile să meargă mai bine, nu doar să meargă. Conceptele de Cloud computing şi virtualizare oferă aceleaşi beneficii şi de acea obiectivele sunt comune“, a declarat pentru Market Watch, Stephen Herrod, CTO and VP, VMware.


Virtualizarea şi cloud computing, domenii în care VMware investeşte masiv, devin tehnologii tot mai adoptate de piaţă, în principal pentru că beneficiile sunt imediate şi uşor de cuantificat, totuşi va mai trece o vreme până va deveni un curent de masă. ,,Este prea devreme să afirmăm asta, mai ales că termenii de virtualizarea şi cloud computing au fost utilizaţi prea intens în ultima vreme şi s-au demonetizat într-o oarecare măsură. Nu cred că, pe termen scurt, vor deveni un mainstream, dar tehnologia este matură, iar utilitatea ei recunoscută. Până atunci va trebui să investim masiv în educaţie“, este de părere Stephen Herrod.


Private Cloud
Reticenţa unor companii în ceea ce priveşte Cloud computing este legată de securitatea datelor, mai ales în industrii unde acest aspect este stric reglementat prin legislaţie sau diverse acorduri. „Sunt companii şi instituţii din zona bancară şi guvernamentală care nu-şi vor muta sub nici-o formă datele în afara centrelor proprii însă vor putea accesa la nivel de <<cloud>> alte tipuri de aplicaţii, de testare sau dezvoltare, back-up şi disaster recovery. Vom lăsa companiile sa ruleze aplicaţiile în propriile centre de date, iar atunci când vor avea suficientă încredere în securitate şi sistemul de administrare vom putea migra aceste aplicaţii în <<nor>>. Pentru această viziune dezvoltăm cu alte companii din industrie conceptul <<Private cloud>>, ca singura modalitate prin care se poate oferi control şi securitate datelor indiferent dac[ aceastea sunt ]n propriul data center sau în nor. Conceptul are în vedere crearea unui propriu data center în <<nor>>“, afirmă Stephen Herrod.


Virtualizarea este o tehnologie relativ nouă, care schimbă modul clasic de achiziţie a produselor IT şi pune managerii IT în faţa unei noi situaţii: achiziţia produselor de virtualizare trebuie abordată ca o achiziţie de hardware sau una de software?
,,În mod obişnuit produsele noastre se cumpără împreună cu serverul sau soluţia de stocare. Este mult mai comod pentru un manager IT să cumpere o astfel de soluţie preinstalată, mai ales pentru cei din companii mici care caută cu precădere soluţii uşor de instalat. Pe de altă parte, VMware vinde soluţii mult mai complexe pentru centre de date, iar în această situaţie achiziţiile sunt mult mai complexe. În aceste proiecte se implică partenerii, companii ca HP, Cisco, EMC, care, în abordarea virtualizării, au depăşit etapa unui produs sau serviciu şi oferă soluţii pentru rezolvarea unor probleme“, mai afirmă Stephen Herrod.


Numărul mare de parteneri face parte din strategia VMware de a permite clienţilor alegerea serverelor sau a sistemelor de stocare. Chiar dacă EMC este acţionarul principal, VMware nu are parteneriate exclusive, ci lucrează şi cu alte companii, inclusiv NetApp, unul dintre principalii competitori ai EMC. În România, produsele VMware sunt disponibile prin intermediul unei reţele de parteneri, dintre care cele mai cunoscute nume sunt: Omnilogic, StarStorage, Net Consulting, Scop Computers, Genesys şi S&T.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite