Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Servicii online pentru brasoveni

03 Iulie 2009



Primarul Brasovului, George Scripcaru, a anuntat ca s-a aprobat proiectul „Primaria Brasov la un click distanta”, care isi propune promovarea interactiunii intre sectorul public, intreprinderi si cetateni, scrie www.administratie.ro.
Proiectul, care va fi implementat in urmatorii doi ani, isi propune imbunatatirea accesului cetatenilor la serviciile administratiei, prin metode electronice, precum si realizarea unui concept de integrare intre toate componentele sistemului informatic al primariei, in scopul informatizarii activitatii interne prin facilitarea accesului la informatii.
Implementarea proiectului va duce la producerea de economii, cresterea productivitatii muncii angajatilor, o mai buna organizare si promovare a serviciilor cu impact ridicat, reducerea birocratiei, asigurarea transparentei, raspunderii si deschiderii prin participarea cetatenilor. De asemenea, toate serviciile de care vor beneficia cetatenii au asigurata confidentialitatea datelor furnizate acestora.
Odata cu implementarea proiectului, cetatenii vor putea beneficia de servicii online prin sistemul informatic integrat, interconectat cu Sistemul Electronic National, pentru depunerea de documentatii pentru autorizare si certificare, servicii pentru obtinerea de autorizatii privitoare la activitati economice, serviciu pentru avize de urbanism, serviciu pentru certificare referitoare la registrul agricol si fond funciar, serviciu pentru permise parcari de resedinta, serviciu pentru certificare fiscala, serviciu pentru depunere de declaratii de impunere, serviciu inregistrare petitii si sesizari, serviciu de plati electronice si altele. Valoarea totala a proiectului este de 2.076.550 de lei, valoarea nerambursabila 1.692.650 de lei, iar contributia proprie la cheltuielile eligibile 52.350 de lei.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite