Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Securitate >> Stiri si comunicate

Malware-Topul G Data

06 Iulie 2009



Specialistii laboratoarelor de securitate ale G Data au intocmit lista cu cei mai periculosi virusi cu care s-au confruntat de-a lungul lunii iunie si au anuntat rezultatele testelor comparative efectuate de AV Comparatives


Au fost identificate 83.072 noi forme de malware. Numărarea formelor de malware se bazează pe principiul caracteristicilor codurilor egale, echivalent cu crearea semnăturilor. Cu ajutorul acestei metode, G Data nu numără şi categoriseşte fiecare în parte dintre fişierele malware. În schimb, se numără formele de malware, astfel că numeroase fişiere individuale pot fi catalogate în categoria celor dăunătoare şi într-o clasă anume.


Cele mai frecvente 5 tipuri de malware



Mostrele de malware sunt categorisite în funcţie de mecanismului lor de propagare şi de potenţialul lor distructiv. Procentele redate mai jos arată câte noi tipuri de malware au apărut în categoriile respective.



1. Troieni: 28.8% (Luna trecută: 31.2%)


Denumirea de „troian” se află în strânsă legătură cu referinţa istorică pe care o desemnează metaforică şi acoperă o plajă de programe de tip malware care înşeală utilizatorul, părând să aibă o altă funcţie decât cea declarată. În loc de a executa instrucţiunile specifice programului substituit, sau, faţă de funcţiile specifice acelui program, troienii conţin şi o parte ascunsă de program, care execută acţiuni nedorite şi/sau acţiuni negative care afectează sistemul de operare fără ca utilizatorul să-şi dea seama de acest lucru.


Troienii nu au o rutină de propagare proprie (faţă de visuşi şi de viermi). Ei se trimit prin e-mail sau site-urilor Web sau reţele P2P.


2. Downloaderi: 23.4% (luna anterioară: 25,6%)


Un downloader este un software care–aşa cum o arată şi numele - descarcă fişiere suplimentare de pe Internet. Ca un avertisment, trebuie să reţineţi că ei încearcă, de cele mai multe ori, să afecteze negativ setările de securitate ale sistemului de operare.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite