Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Securitate >> Stiri si comunicate

Malware-Topul G Data

06 Iulie 2009




3. Backdoor: 19.9% (luna anterioară: 13.8%)


Backdoor-urile sunt programe care creează „fante” paralele într-un sistem infestat. Astfel, sistemul deschis poate fi controlat de la distanţă de un atacator. În cele mai multe cazuri, software-ul adiţional poate fi instalat, iar sistemul este integrat într-o reţea de tip bot împreună cu alte PC-uri Zombie. Aceste computere Zombie sunt utilizate apoi pentru trimiterea de spam, furt de date sau executarea instrucţiunilor atacatorilor, blocate în mod normal de către sistemul de securitate.


4. Spyware: 15.9% (luna anterioară: 13.6%)


Categoria "Spyware" conţine software cu efecte nocive, al cărui rol este de a fura informaţii personale de pe sistemul de operare utilizat de victima atacului. Aceste acţiuni includ orice tip de date personale, inclusiv parole, informaţii bancare sau chiar date de logare pentru jocuri online.


5. Worms/Viermi: 4.0% (Nouă intrare în Top 5)


În comparaţie cu un virus, un worm nu se inserează în fişiere executabile. Se propagă prin transfer pe alte computere prin intermediul reţelelor sau al conexiunilor de tip sistem-sistem. Există numeroase subtipuri de viermi care pot fi clasificate în funcţie de mecanismul lor de propagare, precum e-mail, reţea sau reţele P2P.



+++ Top 5 familii de viruşi:


In funcţie de similitudinile de cod ale viruşilor, malware-ul se poate categorisi în familii. Procentele de mai jos oferă o imagine de ansamblu asupra celor mai productive familii de viruşi:


1. Buzus 5.2%


Troienii din familia Buzus caută în sistemele infectate ale victimelor date personale precum informaţii legate de cărţi de credit sau online banking ori coduri şi parole de e-mail sau FTP.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite