Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Diverse >> Stiri si comunicate

Noi modele Handycam de la Sony

09 Iulie 2009



Noul varf de gama al camerelor video de la Sony, modelul Handycam® HDR-CX520VE/505VE este echipat cu cele mai noi tehnologii pentru capturarea celor mai frumoase clipuri video si imagini, indiferent de subiectul filmarii sau fotografierii. Corpul elegant si compact al camerei video CX520VE ascunde o memorie interna impresionanta, de 64GB, pentru stocarea a 25 de ore de imagini Full HD pline de detalii cu sunet surround pe 5.1 canale (memoria de 32GB a modelului CX505VE stocheaza 13 ore de filmare). Cu un Memory Stick™ optional puteti captura si mai multe amintiri, fara discuri sau casete suplimentare.


Modelele Handycam® CX520VE/505VE demonstreaza tot ceea ce este mai nou in tehnologia de procesare, senzor, obiective. Rolurile acestor trei elemente importante sunt perfect echilibrate pentru cea mai buna performanta de pana acum, in orice conditii de filmare.


Elementul-cheie pentru o calitate incredibila a imaginii il reprezinta senzorul de rezolutie foarte inalta CMOS Exmor R™. Acest senzor dezvoltat de catre Sony dispune de o extrem de eficienta matrice ClearVid cu tehnologie de iluminare din spate, ce permite captarea unei cantitati mai mari de lumina decat in cazul senzorilor obisnuiti. Rezultatul: clipuri video extrem de clare, cu detalii impecabile, in rezolutie Full HD si fotografii cu rezolutie de pana la 12 megapixeli efectivi, cu un contrast impecabil si culorii vii, reale. Datorita sensibilitatii de doua ori mai mari, utilizatorul se va bucura de o calitate a imaginii extraordinara, chiar si in conditii de iluminare slaba, cu un nivel foarte scazut de zgomot de imagine, in comparatie cu modelele obisnuite CMOS. Diferenta este vizibila mai ales in cazul scenelor de interior, cu iluminare slaba, si in cazul filmarii scenelor de amurg.


Cea mai noua versiune a procesorului de imagine BIONZ de la Sony pune in valoare adevaratul potential al senzorului Exmor R™. Acesta reduce mai mult cantitatea de zgomot de imagine, asigurand redarea unor detalii uimitoare ale imaginii si a unor culori foarte naturale.
Obiectivul premium G completeaza capabilitatile senzorului Exmor R™ CMOS si procesorului BIONZ. Punand in valoare conceptul unic de design optic de la Sony, obiectivul G este conceput la cele mai inalte standarde.


Designul optic deosebit al obiectivului include lentile asferice si lentile ED (Extra-low Dispersion) pentru surprinderea unor imagini clare, bine detaliate, cu un contrast ridicat si mai putine aberatii cromatice. Precum obiectivele premium ale camerelor DSLR a (alpha), obiectivul camerei video beneficiaza de o diafragma de calitate inalta, cu 6 lame, permitand realizarea unor efecte deosebite de defocalizare circulara.


Reducand efectele de tremur al camerei cu pana la 10x in comparatie cu functia standard de stabilizare Optical SteadyShot, functia Active Mode ofera acum imagini mai clare, chiar si in timpul filmarilor realizate din mers. In plus, este prima camera video din lume care reduce tremurul in 3 directii in timpul filmarii (informatie din iulie 2009), printr-o corectie a rotirii, precum si a miscarilor de sus in jos si stanga-dreapta, contribuind la o imbunatatire per total in stabilizarea imaginii.


Detectia fetei este optimizata cu functia ‘Face Touch’, ce permite prioritizarea subiectului ales de dumneavoastra. Este suficienta atingerea fetei preferate de pe ecran: focalizarea, balansul de culoare, expunerea si declansatorul de zambete sunt optimizate automat pentru rezultate deosebite. Precizia focalizarii automate si viteza de reactie sunt imbunatatite printr-un nou algoritm pentru detectia fetei.
In timpul calatoriilor, receiver-ul GPS incorporat in CX520VE/505VE detecteaza locul in care va aflati, cu o precizie de satelit. Prin functia Map View, puteti vizualiza pozitia pe ecranul LCD Clear Photo, de 3 inci. La intoarcerea acasa, aplicatia Picture Motion Browser usureaza vizualizarea clipurilor video si a imaginilor cu etichetare geografica, pentru reconfigurarea traseelor parcuse in calatorie.


Noua interfata prietenoasa de pe ecran dispune de functia ‘My Menu’ pentru o utilizare mai simpla. Pana la sase functii des utilizate pot fi afisate direct pe ecran, pentru un acces mai facil si mai rapid. Al doilea buton de inregistrare si butoanele de zoom secundare sunt acum dispuse ca pictograme pe ecran, fiind vizibile numai in cazul în care ecranul este atins, pentru o vizualizare a filmarii mai clara. Dupa filmare, functia Highlight Playback creeaza automat mini clipuri finisate, combinand clipurile si imaginile selectate de utilizator cu muzica de fundal si efecte profesionale. Este o modalitate facila si amuzanta de a va etala amintirile cu eleganta, fara a fi necesare abilitati de editare pe PC sau de montare a clipurilor video. Camera poate stoca pana la 8 scenarii posibile, pentru ca utilizatorii sa se poata bucura de filmele preferate oricand doresc.


O premiera pentru gama Handycam®, modelul CX520VE/505VE converteste automat semnalul video pentru redare 50p (progresiv), printr-o conexiune HDMI, pe un televizor compatibil 1920x10980/50p. Diferentele sunt vizibile in imaginile frumos finisate, cu aspect cinematografic.
Aplicatia Picture Motion Browser furnizata simplifica navigarea si administrarea clipurilor pe PC si faciliteaza incarcarea acestora pe YouTube sau alte site-uri de gen, prin doar cateva click-uri. CX520VE/505VE sunt certificate de catre Apple pentru compatibilitatea cu iMovie pentru utilizatorii de Mac.


Inscriptionare pe disc, fara PC
Modelul HDR-CX520VE/505VE reprezinta prima camera video HD cu memorie flash de la Sony care este compatibila cu DVD Writer-ul VRD-P1 DVDirect Express. Acest DVD writer se conecteaza la modelul Handycam® printr-un simplu cablu USB. Cu o simpla atingere a butonului, captura video este inscriptionata pe DVD la o viteza mare, pentru o pastrare sigura a amintirilor, dar si pentru partajarea acestora – fie pe discuri AVCHD de inalta definitie, fie pe DVD-uri, in standard.
Alaturi de VRD-P1 este si noul VRD-MC6 DVDirect. Acest DVD writer compact, elegant, reprezinta o solutie de arhivare universala, ideala pentru transferarea clipurilor video, a imaginilor digitale si a vechilor casete video pe DVD. Modelul poate fi conectat la orice camera video (analoga sau digitala), camera foto sau VCR, iar imaginile vor putea fi previzualizate pe ecranul LCD. Printr-o atingere a butonului, toate informatiile vor fi inscriptionate pe disc, fara necesitatea existentei vreunui PC.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite