Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

3 milioane de Euro in informatizarea judetului Mehedinti

16 Decembrie 2004



CG&GC si partenerii, prezentand proiectul EuDiSCG&GC IT SA si Consiliul Judetean Mehedinti au incheiat in luna octombrie un contract de parteneriat public privat, care are ca scop retehnologizarea institutiilor administratiei publice din judetul Mehedinti prin implementarea solutiei EuDiS (European District System).


Pana in prezent, cel mai complex si definitoriu proiect elaborat de CG&GC IT SA ca integrator este EuDiS. Estimat la trei milioane de Euro si cu termen de finalizare de trei ani, proiectul va asigura conectarea a 60 de consilii locale si alte 20 de institutii si organizatii publice. Cornel Vintila, vicepresedinte CG&GC IT SA, a descris EuDiS ca fiind „varful de lance al proiectelor CG&GC. Este o afacere design, built & operate, bazata atat pe finantare de tip leasing, cat si pe finantare de tip sursa atrasa. Planul de afaceri al Eudis Mehedinti (Compania de Proiect) propune ca serviciile sa fie contra cost, cea mai mica taxa fiind de 350 Euro/ luna. Pachetul de servicii se negociaza cu fiecare consiliu local in parte.“


Partenerii CG&GC IT SA in acest proiect sunt Connex, FujitsuSiemens Computers, QCT Connect, Microsoft, Softwin si Intergraph. Prin infrastructura de comunicatii realizata de Connex se vor oferi servicii de telefonie fixa si mobila, precum si servicii fixe si mobile de transmisie de date. „Microsoft pune la dispozitie platforma de dezvoltare a aplicatiilor informatice .NET printr-un contract de inchiriere, astfel incat administratia sa poata beneficia de ultimele tehnologii lansate pe piata“ precizeaza Paul Miches, SMS&P Manager Microsoft Romania. Infrastructura hardware va fi FujitsuSiemens, iar aplicatia destinata taxelor si impozitelor locale, precum si cea de management al documentelor vor fi asigurate de firma timisoreana QCT Connect. Un rol important ii revine firmei Softwin care va realiza portalul judetean Mehedinti si va asigura securitatea sistemului. In plus, functionarul public va putea vizualiza distributia spatiala a informatiei datorita sistemelor geospatiale (harti inteligente) implementate de Intergraph Computer Systems.


Asadar, implementarea proiectului EuDiS creeaza premisele unei activitati coerente si concentrate a functionarilor publici care vor putea raspunde in timp scurt si mult mai eficient tuturor solicitarilor primite din partea cetatenilor si a agentilor economici. Din punct de vedere tehnic, acest sistem informatic si de comunicatii va ajunge la maturitate in trei ani si va putea fi interconectat cu sistemul informatic national Gateway, precum si cu alte sisteme judetene.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite
victor
este super proiectul.. ma intererseaza mult si pe mine .... unde ma pot adresa direct ? multumesc !
13 Iulie 2006, 07:59:21