Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Sony Europe a devenit "verde"

09 Iulie 2009



Sony Europe anunta astazi ca toate cele 32 de unitati de lucru din Europa, integrate in Sistemul Global de Management al Mediului (GEMS), folosesc electricitate provenita din resurse 100% regenerabile. Aceasta realizare impresionanta se adauga masurilor globale de conservare a energiei luate de Sony, care au rezultat in reducerea emisiilor de CO2 cu 55.216 tone in anul fiscal 2008 numai in Europa (100.000 de tone de CO2 au fost reduse la nivel mondial).


“In conditiile in care incercam sa reducem continuu cantitatea de energie pe care o folosim, utilizarea electricitatii provenite din resurse 100% regenerabile pentru cele mai importante 32 de unitati de lucru din Europa este o realizare extrem de importanta” a declarat Serge Foucher, Executive VicePresident al Sony Europe. “Cu toate acestea, nu ne vom opri aici. Suntem constienti ca optimizarea eficientei energetice a produselor si operatiunilor noastre joaca un rol cheie in reducerea emisiilor globale de CO2, acesta fiind obiectivul nostru principal. De exemplu, Sony a redus emisiile de CO2 degajate de operatiunile din Europa cu 90% in perioada anul fiscal 2000 – anul fiscal 2008”.


Sony a obtinut aceste reduceri prin aplicarea “strategiei eco” la nivelul tuturor operatiunilor. Strategia presupune derularea programelor de conservare a energiei in toate unitatile de lucru, precum Pencoed din Marea Britanie, unde reducerea de 43% a energiei consumate a fost obtinuta in perioada anul fiscal 2007 – anul fiscal 2008 prin utilizarea unor masuri inovatoare de inginerie pentru imbunatatirea eficientei echipamentelor si sistemului de iluminat.


Eficienta energetica a produselor si sistemul de transport al produselor sunt aspecte pentru care Sony acorda o atentie deosebita. Cele mai noi televizoare Sony BRAVIA Eco TV “WE5” au un consum cu 50% mai mic decat generatiile precedente, iar Sony a imbunatatit si eficienta transportului prin reducerea dimensiunilor ambalajelor si utilizarea unor sisteme de livrare cu emisii reduse de CO2, precum transportul pe mare, cu barjele si pe calea ferata.


Cele 32 unitati de lucru GEMS au fost certificate independent de Bureau Veritas Certification (BVC), confirmand utilizarea electricitatii provenita din resurse 100% reciclabile in anul fiscal 2008. Bureau Veritas este o organizatie de certificare recunoscuta la nivel mondial.


Informatii suplimentare
·Pentru mai multe informatii privind eforturile globale Sony de reducere a emisiilor de CO2, va rugam sa vizitati: http://www.sony.net/SonyInfo/News/Press/
·Pentru mai multe informatii legate de Sistemul Global de Management al Mediului, va rugam sa vizitati:
http://www.sony.net/SonyInfo/Environment/activities/management/structure/index.html
·Toate companiile din Sony Group cu 100 sau mai multi angajati sunt obligate sa implementeze GEMS. GEMS este certificat de BVC in conformitate cu standardul ISO14001:2004.
·Aria de acoperire a Sistemului Global de Management al Mediului implementat de Sony cuprinde unitati de lucru ale Sony Europe, Sony DADC, Sony Computer Entertainment Europe si Sony Chemicals
·Electricitatea regenerabila utilizata de Sony provine de la furnizori locali si este inregistrata prin certificate de energie regenerabila. Garantiile de origine sunt inregistrate in Sistemul European de Certificare in Energie (EECS) si se refera la electricitatea produsa in centralele de dimensiuni mici hidroelectrice din Norvegia, cu o capacitate mai mica de 20 MW.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite