Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Managerial Tools >> Lumea Geospatiala >> Stiri si comunicate

Intergraph lanseaza o noua aplicatie pentru infrastructura de date spatiale

09 Iulie 2009



Intergraph a prezentat noua aplicatie pentru infrastructura de informatii spatiale (SDI) pentru a armoniza partajarea datelor geospatiale interinstitutional si intre administratii publice, companii si public, pentru imbunatatirea comunicarii, colaborarii, productivitatii si pentru intretinere facila si costuri reduse.
Aplicatia SDI de la Intergraph include acum produsul GeoMedia(R) SDI, care ofera sevicii Web avansate pentru implementarea infrastructurii de date spatiale si permite institutiilor sa apeleze la datele administratiei publice si la mandatele de conformitate. Aplicatia e construita pe standarde deschise (OGC, ISO) si arhitecturi orientate pe servicii si e compatibila cu cele mai bune programe de la Microsoft, Oracle si altii.
Aplicatia Intergraph SDI include de asemenea si GeoMedia Fusion, produsul Intergraph pentru armonizarea cu datele de pe desktop-ul existent pentru a facilita conformarea la INSPIRE si la alte directive guvernamentale ce promoveaza partajarea datelor spatiale. Componente viitoare ale aplicatiei SDI Intergraph vor include GeoMedia SDI Portal, care va oferi bazele pentru a corela aplicatiile pentru programele de navigare pe internet cu tehnologia SDI.
„Tehnologia si expertiza Intergraph au un rol important in initiativa SDI. Agentia de Cadastru din Olanda este implicata in inregistrarea terenurilor, masuratorile topografice si distribuirea geo-informatiilor in Olanda si alte 50 de tari in curs de dezvoltare din intreaga lume. Aceasta inovativa platforma deschisa si experienta Intergraph in SDI vor ajuta aceste initiative sa devina un succes”, a spus Arco Groothedde, Director Executiv in Agentia de Cadastru din Olanda.
Informatia geospatiala a devenit un element esential pentru performanta administratiilor publice. Proiectele SDI ridica barierele partajarii datelor geospatiale, optimizand atat fluxurile de lucru interne cat si cele externe si oferind institutiilor avantaje competitive.
GeoMedia SDI Pro extinde valoarea si functionalitatile programului GeoMedia, deja vast raspandit si apreciat, la operatiuni optime intr-un mediu SDI, ca un raspuns la necesitatile de disponibilitate si monitorizare ale infrastructurii moderne. Aceasta oferta depaseste functionalitatea sistemului informatic geospatial (GIS) si ofera transfer sigur de date, imbunatateste colaborarea dintre institutii de toate dimensiunile, ofera mai mult control asupra stabilitatii serviciilor si permite administrarea si configurarea facila a serviciilor Web bazate pe standarde OGC si ISO. Capacitatile avansate de monitorizare combinate cu accesul la serviciile Web securizate si stabile ofera partajare neintrerupta de continut.
GeoMedia a permis intotdeauna utilizatorilor sa aduca in acelasi mediu GIS, informatii din diverse baze de date, pentru vizualizari, analize si prezentari, ceea ce face aceasta aplicatie baza ideala pentru implementari de tip SDI. Pentru ca toti utilizatorii obtin datele de la aceeasi sursa, se evita problemele cu informatiile redundante sau expirate sunt rezolvate, iar eforturile de colaborare sunt mai mici. Programul Intergraph GeoMedia SDI Pro este disponibil din iulie 2009.




Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite