Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

PRO-BUDGET MAESTRO: Solutie software superioara pentru managementul bugetar

16 Decembrie 2004



Prodigy Technologies este prima companie indiana de software de pe piata romaneasca. In patru ani de activitate a inregistrat performante remarcabile datorita solutiilor tehnologice care sunt oferite unei varietati extinse de domenii, locatii si clienti. Compania se bazeaza pe o echipa de oameni talentati si ambitiosi care lucreaza impreuna pentru a crea solutii eficiente ce stau la baza succesului clientilor sai. Prodigy Technologies furnizeaza clientilor sai aplicatii ce permit lucrul in timp real folosind o tehnologie de ultima ora (.NET, Web Services, .NET Remoting). Printre aceste aplicatii se numara si aplicatia PRO-BUDGET MAESTRO, un soft destinat activitatii financiare ce ofera o solutie software superioara pentru managementul bugetar.


Aplicatia este construita pentru intocmirea bugetului (consolidat pe fiecare unitate in parte) la nivelul companiei si se bazeaza pe o abordare „bottom-up“, prin care fiecare unitate a companiei isi pregateste propriul buget, iar aceste bugete individuale sunt consolidate apoi la nivelul companiei. Aplicatia permite insa si o abordare „top-down“, prin care bugetul sa poata fi intocmit in diverse faze intermediare, in cazul cand nu sunt disponibile toate datele necesare consolidarii sau in cazul unor abordari de tip „what-if“.


Fiecare sucursala sau directie a companiei introduce datele referitoare la bugetul propriu. Aceste date sunt mai departe verificate si validate, urmand ca, in final, datele sa fie consolidate la nivelul companiei, obtinandu-se astfel bugetul consolidat. La fiecare nivel de intocmire a bugetului, pot fi generate rapoarte, care pot fi salvate in aplicatie, sau pot fi importate in Excel, pentru a putea fi prelucrate ulterior, daca este necesar.
Din punctul de vedere al administrarii, in cadrul aplicatiei exista definite trei grupuri de utilizatori: user, power user si administrator, asigurandu-se astfel confidentialitatea informatiilor si adaptarea programului in functie de necesitatile companiei. Programul poate fi folosit atat in cadrul firmelor mici, cat si in corporatii mari.


Activitatea de bugetare se desfasoara in mod iterativ, in sensul ca o noua varianta de buget poate fi creata.


In cadrul unei iteratii se definesc template-uri ce se pot crea si initia prin intermediul machetelor. Template-urile contin formatul general al unui tabel de culegere de date necesare in procesul de bugetare. Acesta contine informatii despre formule, despre aspectul vizual al celulelor, valute si coduri folosite in rapoartele personalizate.


Fiecare iteratie presupune parcurgerea secventiala a urmatorilor pasi: definire matrite; definire machete de culegere a datelor prin publicarea la sucursale/directii a matritelor; definirea parametrilor generali (constante) ai aplicatiei folositi pentru culegerea datelor; colectarea informatiilor necesare realizarii bugetului sucursalelor si directiilor din centrala companiei; consolidarea datelor intr-o baza de date unica; tiparirea de rapoarte pentru urmarirea procesului pe perioada desfasurarii activitatii de bugetare; tiparirea de rapoarte consolidate la nivelul centralei pentru intocmirea bugetului.


Printre facilitatile majore ale aplicatiei PRO-BUDGET MAESTRO se numara:

  • Eliminarea unor calcule laborioase
  • Usurinta in utilizare
  • Procesarea rapida a datelor introduse
  • Vizualizarea datelor consolidate sub forma unui raport
  • Adaptarea necesitatilor de schimbare a companiei
  • Mai buna repartizare a sarcinilor de munca
  • Economisirea de resurse


    Toate aceste beneficii aduc sporuri de productivitate importante companiilor care folosesc PRO-BUDGET MAESTRO.
    Desi este o aplicatie destinata in mod special domeniului financiar, poate fi cu usurinta adaptata si utilizata in orice activitate care implica consolidarea datelor in mai multe spreadsheeturi, aceasta fiind una dintre cele mai importante calitati ale aplicatiei.


    Aplicatia PRO-BUDGET MAESTRO este utilizata in acest moment de catre clienti precum ALPHA BANK ROMANIA S.A. si EXALCO S.R.L.


    Prin intermediul acestei aplicatii procesul de bugetare in cadrul acestor companii a devenit mult mai eficient, acestia beneficiind si de toate celelalte avantaje furnizate de aplicatia PRO-BUDGET MAESTRO.



    Parerea ta conteaza:

    (0/5, 0 voturi)

    Lasa un comentariu



    trimite