Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Enterprise Applications >> Comunicatii >> Stiri si comunicate

Zapp creste vitezele de date

22 Iulie 2009Zapp a anuntat azi ca, in cursul lunii august, urmeaza sa lanseze prima retea 3G+ din Romania. Aceasta realizare este posibila datorita colaborarii stranse cu ZTE si prin actualizarea retelei UMTS cu mai noua tehnologie HSPA+.
In urma acestui proces, Zapp va deveni primul furnizor de servicii de internet care sa ofere conexiuni de date mobile, bazate pe cea mai noua tehnologie UMTS, de 3X mai rapide si mai performante decat cele existente in prezent pe piata.
Prima faza a acestui proces de actualizare tehnologica va acoperi orasul Bucuresti si va oferi utilizatorilor viteze de transfer de pana la 21. 6 Mbps la descarcare si 5.8 Mbps la incarcare.
„Inca din momentul lansarii, Zapp a detinut pozitia de lider, setand directii si impunand standarde, pe piata de date mobile. Astfel, Zapp a influentat continuu segmentul de date mobile, lansand produse si servicii inovatoare, fiind primul operator care a lansat conexiuni de date mobile de mare viteza, pana la 2.4 Mpbs, la nivel national. Acum, suntem din nou primii care lanseaza o retea HSPA+, confirmand astfel pozitia noastra de lider WISP din Romania”, a declarat Chris Bataillard, CEO Zapp.
Aceasta imbunatatire a performantelor se suprapune cu faza a doua de derulare a retelei UMTS, in urma careia aria de acoperire a serviciilor 3G de la Zapp va fi extinsa de la 23 de orase, in prezent, la 63 de orase.
Pe langa lansarea retelei HSPA+ si derularea celei de-a doua faze a retelei UMTS, Zapp extinde cu inca 25% aria de acoperire a serviciilor de date de mare viteza, pana la 2.4 Mbps, oferite prin tehnologia EV DO. Ulterior acestei dezvoltari, Zapp va acoperi peste 80% din populatia Romaniei, aproape dublu decat aria de acoperire pentru servicii mobile de date de mare viteza oferite de alti furnizori din piata.


Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite